Su depolarına güneş enerjili otomatik klorlama cihazı

TİSKİ tarafından başlatılan su depolarına otomatik klorlama cihazı takma projesi kapsamında elektrik enerjisi bulunmayan bölgelerde güneş enerjisi sistemi kuruluyor.

Su depolarına güneş enerjili otomatik klorlama cihazı

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü, vatandaşlara daha sağlıklı içme suyu temini için yatırımlarına aralıksız olarak devam ediyor.

 

TİSKİ’nin bu kapsamda gerçekleştirdiği çalışma ile Trabzon il genelinde bulunan su depolarına otomatik klorlama cihazları monte ediliyor. Elektrik enerjisi bulunmayan bölgelerdeki su depolarına güneş enerjisi ile çalışan tam otomatik cihazlar yerleştirilirken elektrik enerjisi bulunan bölgelerdeki su depolarına ise güneş enerjisi ve elektrikle çalışan klorlama cihazları takılıyor.

 

Bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Trabzon il genelinde 43 güneş enerjili tam otomatik, 49 manuel-güneş enerjili ve elektrikli olmak üzere 92 adet klorlama cihazının montajı tamamlandı. Yılsonuna kadar 250 su deposuna otomatik klorlama cihazı yerleştirilmesi planlanırken önümüzdeki dönemlerde gerçekleştirilecek çalışmalarla il genelindeki tüm su depolarına otomatik klorlama cihazı monte edilmesi planlanıyor.

 

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon il genelinde içme suyu ve altyapı problemlerini tamamen ortadan kaldırmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren TİSKİ’nin içme suyu kalitesini arttırmak için bu çalışmayı gerçekleştirdiğini ifade etti. Başkan Gümrükçüoğlu, “Yılsonuna kadar 250 su deposuna otomatik klorlama cihazlarının montajını tamamlamayı planlıyoruz. İnşallah bu dönem içerisinde Trabzon genelindeki tüm su depolarında bu çalışmayı gerçekleştireceğiz. Böylece vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve kaliteli içme suyu sunmuş olacağız” diye konuştu.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24