Su borcu olanlara müjde

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7143 Sayılı Kanun kapsamında TİSKİ Genel Müdürlüğüne su ve atıksu borcu olan aboneler borçlarını 31 Temmuz’a kadar yapılandırabilecek.

Su borcu olanlara müjde

Trabzon’da su borcu olanlara müjde… 31 Mart’tan önceki su ve atıksu borçları yeniden yapılandırılıyor. Yapılandırmadan faydalanmak isteyen abonelerin 31 Temmuz’a kadar TİSKİ Genel Müdürlüğünün tüm ilçelerde bulunan ilçe şefliklerine müracaat etmeleri gerekiyor. 

 

YAPILANDIRMA FIRSATI

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7143 Sayılı Kanun kapsamında TİSKİ Genel Müdürlüğüne su ve atıksu borcu olan abonelere borçlarını yapılandırma fırsatı getirildi. Yasa kapsamında 31 Mart tarihinden önceki borçlar yeniden yapılandırmaya tabi tutuluyor. Taksitlerin 2 ayda bir ödeneceği yeni yapılandırmada, abonelere borçlarını 6-9-12-18 taksit seçenekleri ile 36 aya kadar vade ile ödeme imkânı sunuluyor. Yapılandırmadan faydalanan abonelerin ilk taksitlerini 30 Eylül’e (2018) kadar ödemeleri gerekiyor.

 

PEŞİN ÖDEME İNDİRİMİ

Yapılandırma işleminden yararlanıp peşin ödeme seçeceğini tercih eden abonelerin ise gecikme bedellerinin yüzde 90’ı siliniyor. Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) üzerinden hesaplanacak gecikme bedeli kısmının yüzde 90’ı iptal edilerek borçlu abonelere ödeme kolaylığı sağlanıyor. Daha önceki yapılandırma işlemleri kapsamında ödemeleri devam eden ve 7143 Sayılı Kanun kapsamında borcunu yeniden yapılandıracak olan abonelere de peşin ödeme indirimi uygulanıyor.

 

SON GÜN 31 TEMMUZ

Borçlu abonelere oldukça önemli avantajların sağlandığı imkândan yararlanmak isteyenlerin 31 Temmuz (2018) Salı günü mesai bitimine kadar TİSKİ Genel Müdürlüğünün ilçe şefliklerine müracaat etmeleri gerekiyor.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24