STK Başkanlarından taziye ziyaretleri

Of TSO Başkanı Erdal Saral, Meclis Başkanı Zuhal Akyüzlü ve Genel Sekreter Murat Zırıh, Trabzon’daki oda ve borsa başkanları ile birlikte Trabzon İl Jandarma Komutanlığı ve Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosluğu’na taziye ziyaretinde bulundu.

STK Başkanlarından taziye ziyaretleri

Trabzon’daki oda ve borsa başkanları, Trabzon İl Jandarma Komutanlığı ve Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosluğu’na taziye ziyaretinde bulundu.

 

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav, Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Of Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Zuhal Akyüzlü, Of TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Saral, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, TTB Genel Sekreteri Şükrü Erüz, TTSO Genel Sekreteri Hakan Gürhan ve Of TSO Genel Sekreteri Murat Zırıh’tan oluşan heyet, İl Jandarma Komutanlığı ve Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosluğu’na ziyarette bulundu.

 

İlk olarak İl Jandarma Komutanı J.Albay Okçin Akşit’le görüşen heyet, yurt içi ve yurtdışı terör operasyonlarında şehit düşen askerlerimiz için başsağlığı, gazilerimiz için acil şifa dileklerini iletti. Albay Akşit de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

RUS BAŞKONSOLUSLUĞU’NA TAZİYE ZİYARETİ

Heyet daha sonra Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosluğu’na giderek, Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un suikast sonucu öldürülmesi nedeniyle taziye dileklerini iletti.  Heyet adına bir konuşma yapan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Rus halkının acısını paylaştıklarını vurgulayarak, “Bu suikast, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkileri bozmaya yönelik bir saldırıdır. Ancak bu tür saldırılar iyi ilişkilerimizi asla bozamayacaktır” dedi.

 

Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dimitry N. Talanov ise ziyaret nedeniyle teşekkür ederek, “Acımızı paylaşmanız bizleri memnun etti. Karlov, Türkiye’yi çok seven birisiydi. Bu saldırı Türkiye ve Rusya’ya karşı yapılan bu terör eylemidir” diye konuştu.

 

BAŞKANLAR TAZİYE DEFTERİNİ İMZALADI

Ziyarette daha sonra Başkonsolos Talanov’un çağrısı üzerine Andrey Karlov anısına oluşturulan bölümde saygı duruşunda bulunuldu. Heyet adına taziye defterine duygularını yazan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, şu ifadeleri kullandı:

 

“Dost ve kardeş ülke Rusya Federasyonu Büyükelçisi Andrey Karlov’un bir kültür etkinliğinde suikast sonucu hayatını kaybetmesi bizleri derinden yaralamıştır. İki ülke arasında diplomasi yönünden üstün gayret ve başarısı geleceğe dönük önemli sonuçlar doğuracağı bu zorlu günlerde yapılan suikast çok büyük anlam taşımaktadır. Hiçbir olay ve terör, ülkelerimiz arasındaki ilişkileri bozamayacaktır. Bu vesileyle başta Sayın Başkan Putin ve Sayın Başbakan Medvedev olmak üzere tüm Rus halkına, Sayın Karlov’un ailesine başsağlığı diler, taziyelerimizi sunarız.”

Daha sonra oda ve borsa başkanları taziye defterini imzaladılar.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24