Otobüs bilgileri bir ‘tık’la elinizde

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin uygulamaya koyduğu Trabzon Ulaşım Mobil Uygulaması, Trabzon halkına ulaşımda büyük kolaylıklar sağlıyor.

Otobüs bilgileri bir ‘tık’la elinizde

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konan Trabzon Ulaşım Mobil Uygulaması, Trabzon halkına ulaşımda büyük kolaylıklar sağlıyor.

 

App Store ve Google Play’den indirilebilen Trabzon Ulaşım Mobil Uygulaması ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi otobüs hatlarıyla ilgili ihtiyaç duyulabilen bütün bilgiler yeniden derlendi. Uygulamada; “Otobüsüm Nerede”, “Akıllı Durak”, “Nasıl Giderim”, “Kart Merkezleri”, “Kart Bakiye Sorgulama”, “Otobüs Hareket Zamanları” ile “Görüş Ve Öneriler” modülleri bulunuyor.

 

“Otobüsüm Nerede” modülü ile seçilen hattaki otobüslerin anlık olarak nerede olduğu, hattın gidiş-dönüş güzergâh ve durakları, hattın tam ve indirimli ücreti görülebiliyor. Ayrıca sık kullanılan otobüs ve duraklar ‘Sık Kullanılanlar’a eklenerek rahatça sorgulanabiliyor, son arama yapılan otobüs ve duraklar listelenebiliyor.

 

“Akıllı Durak” modülü ile o durağa yaklaşmakta olan hatların, durağa kaç metre uzakta olduğunu ve kaç dakika sonra geleceği rahatlıkla görülebiliyor. “Nasıl Giderim” modülü ile kullanıcılar durak seçerek, haritadan konum seçerek ve/veya bulunulan konumdan gidilmek istenilen yere nasıl gidebileceği rahatlıkla öğrenebiliyor. “Nasıl Giderim” nodülü ile yapılacak seyahatin tahmini olarak kaç dakika süreceği, hangi otobüslerin kullanılması gerektiği, hangi duraklarda inileceği kolaylıkla öğrenilebiliyor. Kullanıcılar bu modül ile ayrıca yolculuğu canlı olarak takip edebildikleri gibi, yolculuk planının ekran görüntüsünü arkadaşlarıyla paylaşabiliyor.

 

Trabzon Ulaşım Mobil Uygulaması ile kart merkezleri harita üzerinde görülebiliyor, Ulaşım Kart’taki bakiye sorgulanabiliyor. Kullanıcılar “Görüş ve Öneriler” modülünü kullanarak rahatlıkla Büyükşehir Belediyesi ile iletişime geçebiliyor. Hareket saatleri ile otobüslerin ne zaman nereden kalkacağı gibi tüm bilgileri kullanıcılarına aktaran Trabzon Ulaşım Mobil Uygulaması kullanıma açıldığı günden itibaren yoğun ilgi görüyor.

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede Trabzon halkına en iyi ulaşım hizmetini sunmak için her türlü çalışmayı ivedilikle gerçekleştirdiklerini ifade etti. Otobüs filosunun sayısını arttırmaya, taşımacılık ağını genişletmeye, modern otobüslerle Trabzonlulara en güzel taşımacılık hizmetini sunmaya özel önem verdiklerini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Mobil uygulamamızla da halkımıza en güzel hizmeti sunuyoruz. Uygulama kullanıcılarımız tüm bilgilere artık bir tıkla ulaşabiliyor” dedi. 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24