KTÜ Abdullah Kanca MYO’dan yaşama tam destek

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından KTÜ Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulu’nda iki gün süren "Sertifikalı İlk Yardım Eğitimi" verildi.

KTÜ Abdullah Kanca MYO’dan yaşama tam destek

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulu’nda iki gün süren "Sertifikalı İlk Yardım Eğitimi" verildi.

 

Meslek Yüksek Okulu personellerini kapsayan iki günlük 16 saatlik eğitim, Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Sağlık Ekibi Emrullah Kınalı, Yeşim Letif ve Serkan Aksoy tarafından verildi.

 

Eğitimde personellere Genel İlk Yardım Bilgileri, Hasta/Yaralının ve Olay Yerinin Değerlendirilmesi, Temel yaşam Desteği, Kanamalarda İlk Yardım, Yaralanmalarda İlk Yardım, Yanık, Donma ve Sıcak Çarpmalarında İlk Yardım, Kırık, Çıkık ve Burkulmalarda İlk Yardım, Bilinç Bozukluklarında İlk Yardım, Zehirlenmelerde İlk Yardım, Göz, Kulak ve Buruna Yabancı Cisim Kaçmasında İlk Yardım, Boğulmalarda İlk Yardım ve Hasta/Yaralı Taşıma Tekniklerini kapsayan, toplam on üç alanda teorik ve pratik eğitim verildi.

 

Eğitim sonunda ilgili personellere yazılı ve pratik sınav yapılarak başarı durumları değerlendirildi.

 

Eğitimi veren ilgili sağlık çalışanı eğitmenlerine plaket takdimi yapılırken, MYO Müdürü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı; eğitimi tertipleyen Trabzon İl Sağlık Müdürü Sn. Dr. Hakan Usta ve eğitimleri veren Emrullah Kınalı, Yeşim Letif ve Serkan Aksoy'a verdikleri değerli yaşamsal bilgiler için teşekkür etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24