İl Pandemi Kurulu Toplantısı yapıldı

​​​​​​​Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve ilgililerin katılımıyla İl Pandemi Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda koronavirüs salgını sürecinde yapılan çalışmalar değerlendirildi.

İl Pandemi Kurulu Toplantısı yapıldı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve ilgililerin katılımıyla İl Pandemi Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda koronavirüs salgını sürecinde yapılan çalışmalar değerlendirildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, toplantının başında Trabzon’da bugüne kadar meydana gelen vakalar ve son durumla ilgili kurul üyelerine bilgi verdi. Toplantıda 1 Haziran’dan itibaren başlayan normalleşme süresinde neler yapılması gerektiği detaylı şekilde ele alındı.

TRABZON SALGINLA MÜCADELEDE ÖNE ÇIKTI

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Salgın nedeniyle yoğun bir mücadele dönemini hep beraber yaşadık. Trabzon, bu salgının doğru şekilde yönetilmesi noktasında Türkiye’de öne çıkan illerden biri oldu. Bu manada Sayın Valimizin riyasetinde Sağlık Müdürlüğümüz başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşumuz bu mücadeleye katkı yaptı. Sayın Valimize yürekten teşekkür ediyorum. Sağlık müdürümüze ve şahsında tüm sağlık teşkilatımıza da teşekkür ediyorum. Sadece Türkiye’ye değil dünyaya örnek olacak cansiparane bir mücadele verdiler” diye konuştu.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

Trabzon’da tüm kurumların doğrudan ve dolaylı olarak sürece destek verdiğini dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Büyükşehir Belediyemiz, kaymakamlıklarımız, ilçe belediyelerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, emniyet ve jandarmamız, Kızılay’dan AFAD’a tüm kurumlarımızla verdiğimiz mücadele ile birçok bakımdan riskli bir şehir olmamıza rağmen bu süreci çok iyi bir noktaya getirdik. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bu manada Vefa Sosyal Destek gruplarımızı anmadan olmaz. Kaymakamlarımızın başkanlığında çok önemli bir işlev gördüler. Kaymakamlarımıza ve Vefa Sosyal Destek ekiplerimize de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAMALIYIZ

Sürecin bitmediğini vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Mücadelemiz bitmedi. 1 Haziran itibarıyla yeni bir aşamaya geldik. Temkinli bir serbestlik dönemi içerisindeyiz. Bu süreçte de tedbiri elden bırakmamalıyız. Ayrıca kurallara uyulması noktasında vatandaşlarımızı bilgilendirme çalışmalarımıza devam etmeliyiz. Elbette ki bu dönemde en önemli unsur denetim. Valiliğimiz ve belediyemizin tüm denetim birimleri olarak 1 Haziran’dan itibaren aşama aşama normalleşmeye başlayan iş yerlerinde denetimlerimizi titizlikle yapmalıyız” şeklinde konuştu.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24