Erkan Ocaklı ölümünün 10.yılında kabri başında anıldı

Karadeniz Türkülerinin sevilen isimlerinden Erkan Ocaklı, vefatının 10.yılında İstanbul’da Karacaahmet’teki mezarı başında anıldı.

Erkan Ocaklı ölümünün 10.yılında kabri başında anıldı

Karadeniz’in türkü babası Erkan Ocaklı, Karacaahmet’teki mezarı başında anıldı. Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu,Ocaklı’nın Karadeniz kültür sanat hayatına çok şeyler kattığını belirterek,  “Acılarımızı, sevinçlerimizi, yazıya döküp besteledi. Gerek yazarak gerekse söyleyerek çok sayıda türküyü hafızalarımıza kazıdı. O sadece Trabzon’un değil, Karadeniz’in türkü babasıydı. Federasyon ve gençlik kollarımız olarak her sene Erkan abimizi mezarı başında anıyoruz. Bundan sonra da anmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

Adnan Yılmaz: "Kurşun Yarasıdır"

Ocaklı’nın sanatçı dostları da söz alarak onunla iligli anılarını dile getirdi. Adnan Yılmaz, Erkan Ocaklı’nın bu kalabalıktan daha fazlasını hak ettiğini belirterek, “ Erkan abi olmasaydı belki de bizler İstanbul’da türkü diyemeyecektik. Biz hergün buradayız da, nerede Trabzon’un kodamanları? Rahmetli Erkan abiyi sözde severler. Hani onu en çok seviyorum ve alkışlıyorum diyenler. Nerede Trabzon’un büyük büyük adamları. Her sene aynı kişiler, aynı sanatçılar burada. Erkan abiyi unutanlat bizde kurşun yarasıdır” diyerek serzenişte bulundu. Yusuf Cemal Keskin, rahmetli ile 35 sene arkadaşlık yaptığını ifade ederek, “Çok emekler verdi. Üretken oldu ve çok sayıda eser geride bıraktı. Allah rahmet etsin” diye konuştu.

 

Taner Eyüboğlu:"Erkan Ocaklı yaşanır, anlatılmaz"

Taner Eyüboğlu, Erkan Ocaklı’nın  anlatılmayacağını, yaşanacağını söyledi. Eyüboğlu, “O arabayı, bu yazlığı aldım diyen sanatçılar nerede. Ocaklı ailesi de burada değil. Mehmet Ocaklı abimizi de mezarın başında görmek isterdim” şeklinde konuştu. Doğu Karadenizliler Derneği Başkanı Dr.Necmi Kurt ise, Ocaklı’nın herkeste bir anısı olduğunu söyledi.

 

Büşra Ocaklı: Babamı unutmadınız, teşekkür ederim.

Erkan Ocaklı’nın kızı Büşra Ocaklı, babasını unutmayan Trabzon Dernekleri Federasyonu yönetimine ve gençlik kollarına teşekkür ederken, “Dualarınızı eksik etmeyin, iyi ki bizlerlesin ve babamı unutmadınız” açıklamasında bulundu. Erkan Ocaklı türküleriyle tanınan sanatçı, Abdurrahman Yazıcı ile birlikte Onay Şahin ve Zeynep Birinci de anma töreninde yerini aldı. 

 

Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun Gençlik Kolları ile birlikte tertip ettiği Erkan Ocaklı anma töreni, sanatçıya ait arşivlik bir cd’nin takdimi ve ikramlarla sona erdi.


Haber-Foto: Sadullah Dervişoğlu

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24