En iyi fotoğraf ödülleri sahiplerini buldu

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 6. Fotoğraf yarışması ödülleri sahiplerini buldu.

En iyi fotoğraf ödülleri sahiplerini buldu

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 6. Fotoğraf yarışması ödül töreni Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde düzenlendi. Düzenlenen ödül töreni kardeş şehir Kahramanmaraş ve Trabzon Halk oyunları gösterileri ile başladı. Fotoğraf yarışması ödül törenine Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Türkiye Fotoğraf Vakfı ve Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, fotoğraf sanatçıları ve çok sayıda fotoğrafçı ile davetliler katıldı. Yarışmaya ev sahipliği yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yaptığı açıklamada, “Bugün Trabzon için çok özel bir gün. Trabzon’umuzun Rus işgalinden kurtuluşunun 104. yıldönümünü kutluyoruz, idrak ediyoruz. Elbette bu ödül törenin bugüne tesadüf etmesi önemli. Esasında tesadüf değil bugüne denk gelmesini istediğimiz için düzenlediğimiz bir program. Hakikaten Trabzon’umuz Mevla’m bahşetmiş çok özel güzellikleri sahip, tarihi özellikleri ile müstesna bir şehir. Bu şehrin bugün kurtuluş yıldönümü. Huzurlarınızda bu muhteşem şehrin, kadim şehrin; fedai can yaparak bize emanet eden şehitlerimizi başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmetle ve minnetle yad ediyorum.

SIKICI ŞEHİRLER GELİŞEMEZ

Programın güzel bir şekilde başladığını belirten Başkan Zorluoğlu, “Kardeş şehir Kahramanmaraş’tan misafirlerimiz oldu. Güzel bir folklor gösterisi sundular. Buradan kardeş şehir Kahramanmaraş’a ve o şehrin kahraman insanlarına selamlarımı şehrim adına gönderiyorum. Bizim şehrimizin hareketli folklor ekiplerini de izledik. Huzurlarınızda onlara da teşekkür ederim. Belediye Başkanlığına seçildikten sonra daha sık kullanır olduğum adete sloganlaştırdığım bir cümlem var benim, bir kitapta okumuştum: ‘Sıkıcı şehirdir, gelişemez.’ Hakikaten sıkıcı şehirlerin gelişemeyeceğine inananlardanım. Göreve başladığımız günden itibaren bu şehri daha cazip, daha çekici, kısacası daha yaşanabilir kılmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bunu yapmanın en kestirme yolu olarak da sanatsal ve kültürel faaliyetleri ön plana çıkarmaya çalışan bir şehir haline gelmeye çalışıyoruz. Özellikle pandeminin zorluklarını yaşadık. Ancak buna rağmen mesafe kat ettik. Biz bu şehirde daha fazla müzik olsun istiyoruz. Daha fazla tiyatro, daha fazla sinema olsun istiyoruz. Daha fazla şiir olsun, edebiyat olsun söyleşi olsun arzu ediyoruz. Ve bunu gerçekleştirmek için elimizden gelen gayretle çalışıyoruz.

ETKİNLİKLER TAKVİMİ OLUŞTURDUK

Bu sene ilk kez bu şehirde sanatsal ve kültürel etkinlikler takvimi oluşturduk. Ve kitapçıklarımızı bastık. Hem teknolojik ortamda hem fiziki ortamda vatandaşlarımızla bunları paylaştık. Bundan böyle Trabzon’da aylık olarak sanatsal ve kültürel faaliyetlerin yapılacağını kamuoyuyla paylaşmak isterim. İnşallah çok önceden bilecekler ve bütün plan programlarını buna göre dizayn edecekler. İşte sanata ve sanatçıya verdiğimiz değerin, kültürel faaliyetlere atfettiğimiz önemin bir göstergesi olarak artık gelenekselleştirdiğimiz 6. Fotoğraf yarışmamızı bu sene gerçekleştirdik. Çok ilgi gördü. Gerçekten çok sayıda sanatçımız çok sayıda eseri ile bu yarışmaya katıldı. Çok kıymetli bir jüri oluşturduk. Gerçekten bu alanda bizim kelimelerle de ifade edemeyeceğimiz kadar önemli bir yer edinmiş değerli sanatçılarımız var. Onlarda bugün aramızda. Eminim jürimiz Trabzon ile ilgili fotoğrafları seçerken çok zorlanmıştır. Başta Coşkun ve Süleyman Bey olmak üzere aramızda bulunan aynı zamanda fotoğraf sanatçısı olan Beykoz Belediye Başkanımıza ve bütün jüri üyelerimize çabalarından ve titiz çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.

ŞEHRİN HAFIZASINI ORTAYA KOYACAĞIZ

Herkesin yurdu güzel. Ama bir Trabzonlu olarak yurdumuzu başka bir yere koyuyorum. Bu güzel etkinliğe ve ortaya çıkan sonuca inanıyorum. Bu etkinlikle birlikte bu şehrin hafızasını ortaya koyacağız. Bazen bir fotoğraf binlerce sayfalık kitaptan daha etkili oluyor ve bu fotoğraflar Trabzon’un bugünün geleceğe aktaracaktır. Ödül alan herkesi kutluyorum. Kültür Bakanlığımıza ve desteği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ULUSLARARASI OLMASI LAZIM

Jüri adına konuşma yapan Fotoğraf Sanatçısı Coşkun Aral, “Çok güzel bir fotoğraf festivali yaptık. Gerçekten olağan üstü fotoğrafların sergilendiği yarışmada jüriydik. Çok zorlandık ve birinci fotoğrafı seçtik. Bakıldığında bütün fotoğraflar bu bölgeyi aktaran fotoğraflardı. Bence bütün katılımcılar muhteşemdi. Ben bunun uluslararası olmasını talep ediyorum. Trabzon bir tek konunun değil sayısız konunun ele alınacağı muhteşem bir coğrafya. Bütün fotoğraf severleri ve bize bu desteği veren değerli başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ZORLUKLA SEÇEBİLDİK

Türkiye Fotoğraf Vakfı adına 22. Dönem Milletvekili Süleyman Gündüz ise, “Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 104. Yılını tebrik ediyorum. Trabzon’da düzenlenen 6. Fotoğraf yarışması için toplandık. Ben bu yarışmaya katılanlara teşekkür ediyorum. Eserleri büyük bir zorlukla seçtik. Ancak bize bu imkanı sağlayan Trabzon büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na ve ekibine sonsuz teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yarışmada dereceye girenler şu şekilde oluştu;

Birincilik ödülü kadın temalı Fotoğrafıyla Faysal Kamber, ikincilik ödülü fındık çuvalı temasıyla Hasan Zer, üçüncülük ödülü ise peştamal temasıyla Sabri Altın aldı.

Sergilenmeye değer eser kategorisinde dereceye girenler;

Ahmet Bülent Tan, Ali Mermertaş, Erol Kurt, Fatih Topal, Fazıl Saraç, Metin İnan, Nursena Bay, Şenol Tanrıkulu, Timuçin Sekban,

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24