Dev altyapı projesinin meydan ayağı başlıyor

Trabzon Büyükşehir tarafından yapımına başlanan dev altyapı projesinin meydan ayağı start alıyor.

Dev altyapı projesinin meydan ayağı başlıyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan dev altyapı projesinin meydan ayağı start alıyor. 4 bölge halinde planlanan çalışmalar kapsamında Meydan civarındaki yollar süreli olarak trafiğe kapatılacak.

Trabzon’un 15,5 milyon Avro ile bugüne kadarki en büyük bütçeli yatırımlarından biri olan, yüzde 60’ı Avrupa Birliği destekli, yüzde 25’i TİSKİ Genel Müdürlüğü, yüzde 15’i ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı destekli, ‘Trabzon Ortahisar İçme Suyu Temini Projesi’ tüm hızıyla ilerliyor. Ortahisar’ın toplam 47 mahallesini ve 565 kilometrelik bir alanı kapsayan çalışmalar halihazırda Beşirli ve Kalkınma Mahallelerinden tüm hızıyla devem ederken, TİSKİ Genel Müdürlüğü çalışma alanını daha da genişletiyor. Sokağa çıkma kısıtlamasını fırsata çevirmek isteyen Trabzon Büyükşehir Belediyesi, aralık ayı sonunda planladığı Meydan bölgesi çalışmalarını öne çekti.

5 ARALIK CUMARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun talimatlarıyla Meydan bölgesinin içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hat yenileme çalışmaları 5 Aralık Cumartesi günü başlıyor. Yapılan planlama sonucunda; Cumhuriyet, Gazipaşa, İskenderpaşa, Çarşı ve Kemerkaya Mahallelerini kapsayan 4 bölge halinde çalışmalar yürütülecek. İşin süresinin daha kısa tutulması adına 5 ayrı ekibin birden çalışacağı Meydan bölgesinde; 20 kilometre içme suyu, 4 kilometre yağmursuyu ve 4 kilometre kanalizasyon hattı imalatı gerçekleştirilerek, altyapı tamamen yenilenmiş olacak.

7 GÜN 24 SAAT ÇALIŞACAĞIZ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat bilerek, ay sonu başlamayı planladıkları Meydan bölgesi içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hat yenileme çalışmalarını bu hafta sonu başlatacaklarını söyledi. Şehrin kalbi niteliğindeki Meydan bölgesi için oldukça özel bir planlamaya imza attıklarının altını çizen Başkan Zorluoğlu, “Gerek ekip sayısının artırılması, gerekse 7 gün 24 saat esaslı bir çalışma programı uygulamak suretiyle vatandaşlarımızı en asgari şekilde rahatsız etmeyi düşünüyoruz. Yaklaşık 30 kilometrelik bir hattı 4 ay gibi kısa bir sürede bitirmek istiyoruz. Nisan ayı sonu itibariyle Meydan bölgesindeki bu 5 ana caddemizdeki tüm altyapı çalışmalarımızı bitirip, bölgeyi kaliteli ve sağlıklı bir altyapıya kavuşturacağız inşallah” diye konuştu.

KAPATILACAK YOLLAR ÖNCEDEN DUYURULACAK

Yürütülecek içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu çalışmaları süresince Meydan bölgesindeki bazı yolların mecburen kapatılacağını ifade eden Başkan Murat Zorluoğlu, “Sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı gün ve saatlerde halkımızın mağduriyet yaşamamasına adına hangi mahallelerde çalışma yapıldığını ve hangi yolların hangi tarihler arasında trafiğe kapatılacağını www.trabzon.bel.tr adresi üzerinden duyuracağız. Ayrıca çalışma alanlarına yön ve bilgi levhalarını monte edeceğiz. Çalışma yapılacak yolların kapatılmasının ardından vatandaşlarımızın trafik işaret ve levhalarına dikkat ederek tespit edilen güzergahları kullanmalarını ve çalışmalarımıza anlayış göstermelerini istirham ediyorum” dedi.

ÇALIŞMA ALANI VE TARİHLERİ TAKVİME BAĞLANDI

Cumhuriyet, Gazipaşa, İskenderpaşa, Çarşı ve Kemerkaya Mahallelerini kapsayan çalışmalar neticesinde ilk kazmanın vurulacağı Cumartesi gününden itibaren 10 gün süreyle Hacıkasım kavşağı ile Baro kavşağı arasındaki bölge trafiğe kapatılacak. İşte gün gün çalışma yapılacak alanlar: 05.12.2020-15.12.2020 tarihleri arasında Yavuz Selim Bulvarı, Muhiddin Cami Sokak, 08.12.2020-15.01.2021 tarihleri arasında Nemlioğlu, Kasım, Hüsamoğlu, Bilaloğlu, Sarrafoğlu, İnciler, Cudibey Mektep ve Zeytinlik Sokak. 15.12.2020-30.01.2021 tarihleri arasında Cumhuriyet Caddesi, 16.12.2020-15.01.2021 tarihleri arasında Uzunsokak, 21.12.2020-15.01.2021 tarihleri arasında Devlet Sahil Yolu Caddesi, 24.12.2020-05.01.2021 tarihleri arasında Gazipaşa Caddesi, 06.01.2021-21.01.2020 tarihleri arasında Kahramanmaraş Caddesi.

PROJE KAPSAMINDA NELER YAPILACAK?

Dev proje kapsamında, Ortahisar sınırları içerisinde bulunan 565 kilometrelik içme suyu şebeke hattının yenilenmesinin yanı sıra, 25 bin 900 abone bağlantısı yapılacak. 259 kilometre abone bağlantı borusu, 16 akış ölçme odası, 96 basınç düşürme vanası odası ve 7 bakiye klor ölçüm odası, yatay delgi ile 253 metre karayolu geçişi, 477 metre askıda köprü geçişi, 1.312 adet yangın musluğu inşa edilecek. Proje ayrıca 30 adet içme suyu deposunun yapımını ve 22 adet içme suyu deposunun ise onarılarak hizmete açılmasını kapsıyor.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24