Davut Çakır Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oflu hemşerimiz Davut Çakır, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu.

Davut Çakır Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oflu hemşerimiz Davut Çakır, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu.

 

Adaylık için Genel Sekreterlik görevinden istifa eden ve başvuru dilekçesini AK Parti İl Başkanı Haydar Revi’ye teslim eden Çakır, yaptığı açıklamada; “31 Mart 2019 yerel seçimleri için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı başvurumuzu yaptık. Şehrimize, milletimize ve bize hayırlar getirmesini niyaz eder, dua ve desteklerinizi bekleriz” ifadelerini kullandı.

 

24 yıldır belediyecilik alanında üst düzey yöneticilik yapan ve İnşaat Mühendisi olan Davut Çakır, 1994 yılında Kontrol Mühendisi olarak çalışmaya başladığı Pendik Belediyesi’nde İmar ve Fen İşleri Müdürlüğü ile Teknik Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı ile Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı görevlerinde bulunan Çakır, 2014 yerel seçimlerinde Pendik Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Aday gösterilmeyen Çakır, seçimlerin ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine atandı. İBB’nin iştiraki olan İstanbul’un ulaşımı ve raylı sistemlerini işleten projelendiren İSTANBUL ULAŞIM A.Ş.’nin 7 yıl yönetim kurulu başkanlığını yürüttü. 7 Haziran’da yapılan 25.Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Trabzon Milletvekili Aday Adayı olan Çakır, aday gösterilmedi.

 

Davut Çakır; 2014 Yerel seçim beyannamesi hazırlık çalışmaları, Yerel yönetimler mevzuat ve değerlendirme çalıştayında aktif görev aldı. Belediye öz gelirleri raporunu hazırlayıp genel merkeze sundu.

Davut Çakır Kimdir?

1971 yılında Of’ta doğan Davut Çakır, Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1994 yılında Pendik Belediyesi’nde Kontrol Mühendisi olarak çalışmaya başladı. İmar Müdürü ve Fen İşleri Müdürlüğü görevlerinin ardından 2002-2007 yılları arasında Teknik Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Pendik’te hayata geçirilen; İTEP, Uluslararası Sabiha Gökçen Havaalanı, Uluslararası Fuar, Kongre ve Ticaret Merkezi, Pendik Yat Limanı ve 540 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Maltepe Bölge Parkı gibi vizyon projelerin planlama, tasarım ve uygulama süreçlerini yürüttü. Yunus Emre, Mehmet Akif Ersoy, Neyzen Tevfik Kültür Merkezlerinin projelendirme ihale ve yapım çalışmalarını  gerçekleştirdi. İlçe genelinin % 40’nın imar uygulamalarını sonuçlandırarak 22 bin tapunun hak sahiplerine dağıtılmasını sağladı.

 

Başarılı çalışmalarının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na atanan Çakır, İBB’den 1/100.000 ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı çalışmalarını, 1/25.000 ölçekli İstanbul Nazım İmar Planı çalışmalarını yürüttü. 2009 yılında Etüt ve Projeler Daire Başkanlığına getirildi. Evli ve 6 çocuk babası olan Çakır, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Başkan Danışmanı olarak görev yaptı. 30 Mart 2014 seçimlerinde Ak Parti’den Pendik Belediye Başkan Aday Adayı olan Çakır, aday gösterilmedi. Seçimlerin ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine atandı. 7 Haziran’da yapılan 25.Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Trabzon Milletvekili Aday Adayı olan Çakır, aday gösterilmedi. Seçimlerin ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevine devam etti.

 

 

 

 

 

 

 

 





 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24