Çamburnu’ndan Danimarka’ya Gemi

Başaran Gemi tarafından Sürmene Çamburnu Tersanesi’nde imal edilen 6 milyon dolarlık su altı çalışmaları yapabilen dalgıç gemi suya indirildi.

Çamburnu’ndan Danimarka’ya Gemi

Sürmene Çamburnu Tersanesi’nde düzenlenen törenle Başaran Gemi tarafından imal edilen ve Danimarka’ya ihraç edilen HCB ACHIEVER adlı gemi denize indirildi.

 

Ak Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Sürmene Kaymakamı Şevket Atlı, Sürmene Belediye Başkanı Fikri Usta, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Ak Parti Sürmene İlçe Başkanı Aydın Bayraktar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Törende konuşan Başaran Gemi Sahibi Hakan Başaran; “36 metre boyunda, 11,5 metre genişliğinde ve 32 personelin konaklayabileceği bu gemimizi Sürmene ilçemizde imal etmekten son derece mutluyuz. Bu gemimiz dalgıç destek sistemi sayesinde yer altı araştırma ve hat döşeme işlemlerinde kullanılacak. Avrupa’da 12-13 milyon dolara imal edilen gemiyi yaklaşık 6 milyon dolara mal ettik. 2 yıllık bir çalışmanın ürünü olan bu imalatımızda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Tersaneciliğin Sürmene ile özdeşleştiğini ifade eden Ak Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu; Gemi imalatı ile uğraşan İşadamlarımız ve işletmecilerimiz yıllardır burada zor şartlar altında Sürmenemizin ekonomisine çok önemli katkılar sunuyorlar. Bizlere düşen çok önemli görevler var. Bunu yerine getirmek için de çalışıyoruz. Bizim bir tersane alanımız var. Buraya epey eme verdik. Dolgusunu tamamladık. Tersaneciliğin dünyada yaşamış olduğu bir kriz var. Bu kriz maalesef bizi de vurdu. Bu nedenle bu tersaneyi bir türlü hayata geçiremedik. İnşallah bu krizleri atlatarak bu tersanemizi faaliyete geçireceğiz. Bu inançla bugün burada düzenlediğimiz törenle Danimarka’ya ihracatı yapılacak olan geminin imalatını yapan Başaran Gemi sahiplerine ve emeği geçen çalışanlarına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

Vali Abdil Celil Öz, Sürmene ilçemiz gerek gemi sanayii, gerek bıçak sanayii gerek ahşap işlemeciliği ve diğer alanlardaki birikimini hiçbir zaman kaybetmedi. Bunun en güzel örneğini bugün burada yaşıyoruz. TTSO, Kaymakamlığımız ve kooperatifimizle hazırladığımız bir projemiz var. Yaklaşık 35-40 milyon liralık bir yatırımla buraya tüm gemi imalatçı firmalarımızn ortak kullanabileceği bir atölye kazandıracağız. İşte o zaman burada daha büyük kapasiteli gemiler inşa edilecek ve daha büyük tekneleri yapılacak ve Sürmenemize çok daha büyük sinerji katacak. O nedenle bu projemizi önemsiyoruz. Bu yatırımların öncüsü olan Başaran Gemi Firmamızı ve buradaki diğer tüm çalışan firmalarımızı kutluyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından Sürmene Müftüsü Abdil Celil Çakır’ın yaptığı duanın ardından HCB ACIEVER gemisi denize indirildi. Yoğun bir kalabalık tarafından heyecanla izlenen törende geminin suya inmesi vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24