Büyükşehir’in ücretsiz dershanesi eğitime başladı

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Ortahisar Halk Eğitim Merkezi ile birlikte ücretsiz olarak düzenlediği Üniversiteye Hazırlık Kursunda eğitim ve öğretime başlandı.

Büyükşehir’in ücretsiz dershanesi eğitime başladı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Üniversiteye Hazırlık Kursları bu yıl da devam edecek.

 

Ortahisar Halk Eğitim Merkezi ile birlikte ücretsiz olarak düzenlenen kurs eğitim ve öğretime başladı.

 

Büyükşehir Belediyesinin sahil yerleşkesi ve Kahramanmaraş Caddesi’nde bulunan Meydan şubesinde gerçekleştirilen ücretsiz dershanecilik uygulaması kapsamında 25 derslikte toplam bin 417 öğrenci ile 2017-2018 eğitim-öğretim sezonuna başlandı. 40 öğretmenin görev yaptığı kursta eğitim ve öğretim hafta içi 5 gün, ‘sabahçı ve öğlenci’ olarak yapılıyor.  

 

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, toplumların ancak eğitimle zirveye çıkabildiklerine dikkat çekerken bu konuda üzerlerine düşen vazifeyi fazlasıyla yerine getirme gayretinde olduklarını ifade etti. 

 

Trabzon’da yıllar önce başlattıkları ücretsiz dershanecilik uygulamasının çok önemli sonuçlar verdiğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, geçen yıl 350 öğrenciyi üniversiteli yaptıklarını dile getirdi. Gümrükçüoğlu “Dershanemizde geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için her türlü imkânı sağlıyoruz. Öğrencilerimizden yıl boyunca bu imkânları en iyi şekilde değerlendirerek kendilerini en iyi şekilde geliştirmelerini ve yetiştirmelerini istiyoruz. Dershanede görev alan öğretmenlerimize gayretlerinden ötürü teşekkür ederken, öğrencilerimize başarılar diliyorum ”ifadelerini kullandı.

 

Öte yandan sözel, sayısal ve eşit ağırlık olmak üzere üç ayrı bölümde sürdürülen ‘Üniversiteye Hazırlık Destekleme ve Yetiştirme Kursuna’ katılan öğrencilerin 743’ü bayan, 674’ü erkek öğrencilerden oluşuyor.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
Bahar
Bahar - 3 yıl Önce

Benim kızım 6sınıfa gıttyo boyle ücretsiz. Dershane deya bışey duymadım

Bahar
Bahar - 3 yıl Önce

Benim kızım 6sınıfa gıttyo boyle ücretsiz. Dershane deya bışey duymadım

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24