Büyükşehirden üniversite adaylarına tercih hizmeti

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversite tercih sürecine giren adaylara “Tercih Danışma Merkezi” adı altında kurulacak merkezlerde rehberlik hizmeti verecek.

Büyükşehirden üniversite adaylarına tercih hizmeti

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ÖSYM’nin 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarını açıklamasının ardından, üniversite tercih sürecine giren adaylara “Tercih Danışma Merkezi” adı altında kurulacak merkezlerde rehberlik hizmeti verecek.

 

Üniversite adaylarının geleceklerinin şekillenmesinde yükseköğretimin önemli bir basamak olduğunu dile getiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Üniversite öğrenimine adım atmak için gerçekleştirilen YKS sonuçları açıklandı ve adaylarımız heyecanlı bir döneme daha girdi. Biz de büyükşehir belediyesi olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkısıyla adaylarımıza bir rehberlik hizmeti sunalım istedik. ‘Doğru tercih, doğru üniversite, doğru meslek’ sloganıyla hayata geçirdiğimiz uygulamayla adaylarımızın, yaşamlarında önemli bir yer teşkil edecek yükseköğrenim aşamasına profesyonel yardım alarak geçmelerini, severek okuyacakları bir bölümü ve mezun olduktan sonra zevkle yapacakları bir mesleği seçmelerine katkı sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

 

Adayların ve velilerin kolaylıkla ulaşabilmesi için ‘Tercih Danışma Merkezi’ standını, 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda (Meydan Parkı) konuşlandıracaklarını belirten Başkan Zorluoğlu, burada alanında uzman görevlilerin, ÖSYM’nin tercih süresi olarak belirlediği 23-29 Temmuz 2019 tarihleri ve 08.00-17.00 saatleri arasında, ücretsiz rehberlik hizmeti sunacağını söyledi.

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, tercih sürecinin tüm adaylara hayırlı olmasını dileyerek, büyükşehir belediyesinin eğitime destek faaliyetlerine devam edeceğini sözlerine ekledi.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24