Büyükşehirden hayvanlar için yemleme istasyonları

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Valilik Parkı, Atapark, Meydan Parkı, Fatih Parkı ve Olimpiyat (EYOF) Parkında oluşturulan yemleme istasyonları ile sokak hayvanları ve kuşların aç kalarak ölmelerinin önüne geçiliyor.

Büyükşehirden hayvanlar için yemleme istasyonları

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 1960 yılından sonra en büyük kar yağışına sahne olan Trabzon’da, sokak hayvanları ve kuşların beslenebilmesi için yemleme istasyonları oluşturdu. Valilik Parkı, Atapark, Meydan Parkı, Fatih Parkı ve Olimpiyat (EYOF) Parkında oluşturulan yemleme istasyonları ile sokak hayvanları ve kuşların aç kalarak ölmelerinin önüne geçiliyor.

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ecdadımızın karlı ve soğuk havalarda kuşları beslemek için vakıflar kurduğunu belirtirken vatandaşlara çağrıda bulundu. Başkan Gümrükçüoğlu, “Çetin kış şartları, insanları olduğu kadar hayvanları da olumsuz etkiliyor. Bir yandan şehrimizin her tarafında kar mücadelesi çalışmalarına aralıksız olarak devam ederken öte yandan da soğuk kış günlerinde aç kalan serçe, kedi, köpek gibi sokak hayvanlarının yemek ve su ihtiyaçlarının karşılanması için yemleme istasyonları oluşturuyoruz. Ancak sadece belediyelerimizin çabaları bu iş için yeterli olmaz. Vatandaşlarımızdan sokak hayvanları için soframızdan artan kırıntıları, uygun yer ve kaplar içerisinde hayvanların bulabileceği yerlere koymasını istiyoruz” diye konuştu.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24