Büyükşehir’den afet ve su baskını açıklaması

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, aşırı sağanak yağışlar sonucunda Araklı, Yomra ve Ortahisar’da meydana gelen afetlerle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme açıklaması yapıldı.

Büyükşehir’den afet ve su baskını açıklaması

Aşırı sağanak yağışlar sonucunda Araklı, Yomra ve Ortahisar’da meydana gelen afetlerle ilgili yapılan çalışmalar hakkında Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden bilgilendirme açıklaması yapıldı.

 

İşte Basın açılaması;

BASINA VE KAMUOYUNA

 

İlimiz, 20 Haziran 2019 günü akşam saatlerinde başlayan ve sabah saatlerine dek süren etkili sağanak yağışa maruz kalmıştır.

 

Özellikle şehir merkezindeki ana arterlerde, Ortahisar ilçemizin bazı mahallelerindeki cadde ve sokaklarda, yine kent merkezinde bazı evlerin zemin ve bodrum katlarında aşırı yağışa bağlı su baskınları gerçekleşmiştir.

 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığımız 15 personel, 15 motopomp ve 4 aracıyla, Fen İşleri Dairesi Başkanlığımız 29 personel, 5 motopomp ve 9 aracıyla, TİSKİ Genel Müdürlüğümüz ise 12 iş makinesi ve 39 personeli ile ulaşımın normale dönmesi, cadde ve sokaklarda tıkanan rögarların açılması ve su baskını yaşanan ev ve iş yerlerindeki sıkıntıların giderilmesi için gerekli müdahaleleri ivedilikle yapmıştır.

 

Meteorolojik veriler, önümüzdeki 3 gün boyunca da ilimizde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirmekte olup, vatandaşlarımızdan oluşması muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yağış anında kuvvetli rüzgâr, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve duyarlı olmalarını istirham eder, Trabzon Büyükşehir Belediyemizin tüm birimleriyle muhtemel olumsuzluklara karşı görev başında olduğunu kamuoyuna saygıyla duyururuz.

 

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24