Büyükşehir’den 15 Temmuz resim ve şiir yarışması

Trabzon Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz Darbe Girişiminin yıl dönümü nedeniyle “Direnişten Dirilişe 15 Temmuz” konulu resim ve şiir yarışması düzenliyor.

Büyükşehir’den 15 Temmuz resim ve şiir yarışması

Trabzon Büyükşehir Belediyesi “Direnişten Dirilişe 15 Temmuz” konulu resim ve şiir yarışması düzenliyor.

 

Darbelere karşı demokrasi bilincini geliştirmek amacıyla düzenlenen yarışmada birincilere 4 bin TL, ikincilere 3 bin TL ve üçüncülere 2 bin TL, mansiyon almaya hak kazanan üçer ayrı esere ise biner TL ödül verilecek.

 

Yarışmaya katılacakların eserlerini 7 Temmuz 2017 mesai saati sonuna kadar Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde bulunan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür Sanat Şube Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekiyor. Eserler elden teslim alınacağı gibi posta yoluyla da kabul edilirken internet üzerinden başvuru alınmayacak.

 

GÜMRÜKÇÜOĞLU: RESİME VE ŞİİRE

İLGİ DUYAN HERKES KATILMALI

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şiir ve resime ilgi duyan herkesin yarışmaya katılmasını istedi. 15 Temmuz’un Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihinde çok ayrı bir yeri olduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu, “15 Temmuz ihanetin gecesidir ve yine 15 Temmuz Türk milletinin yeni bir destan yazdığı gecedir. Milli irade şuurunu ve birlik ruhunu canlı tutmak, darbe girişiminin toplumun ruh ve düşünce dünyasında nasıl bir algı oluşturduğunu anlamak, insanların darbe karşısında yaşadıklarını ve hissettiklerini ifade etmelerini sağlamak ve darbelere karşı demokrasi bilincini geliştirmek amacıyla 15 Temmuz konulu resim ve şiir yarışması düzenleyeceğiz. Yarışmaya başvurular 7 Temmuz’da sona erecektir. Şiire ve resime ilgi duyan herkesin yarışmaya katılmasını talep ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24