Büyükşehir koronavirüs denetimlerine ara vermiyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında alışveriş merkezleri, semt pazarları ve çeşitli iş kollarında denetim gerçekleştiriyor.

Büyükşehir koronavirüs denetimlerine ara vermiyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgını ile mücadelede ilk günden itibaren tedbiri elden bırakmıyor.

Bu kapsamda Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından 1982 lokanta, restoran ve kafe, 1926 şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım aracı, 188 ticari taksi, 68 berber, kuaför ve güzellik salonu, 388 kahvehane, 15 çay bahçesi, 2 internet kafe, 5 konaklama tesisi, 3 hamam, 2652 pazar yeri tezgahı ve alışveriş merkezlerinde bulunan 64 işletmenin denetlemesi yapıldı. Zabıta ekipleri ayrıca kent genelinde bulunan 503 marketi denetlerken, 88’i hakkında kurallara uymadıkları gerekçesiyle tutanak tutuldu. 2 markete ise idari para cezası kesildi.

TALEPLER ANINDA YERİNE GETİRİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, denetimlerin dışında vatandaşlardan gelen talepleri de en kısa sürede yerine getiriyor. Bu kapsamda 1326 kişinin maaş çekim işlemi yapılırken, vatandaşların ilaç, hastane ulaşımı, gıda yardımı, sıcak yemek ve çeşitli taleplerine de anında cevap verildi.

Öte yandan ekipler semt pazarlarında ve cuma namazında 14 bin adet maske ve 10 bin adet seccade dağıtımı gerçekleştirdi.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24