BİK Genel Müdürü Duran Trabzon’da gazete temsilcileriyle buluştu

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, Trabzon’da yerel gazetelerin temsilcileriyle buluşarak, sektörün gelişimine yönelik istişarelerde bulundu.

BİK Genel Müdürü Duran Trabzon’da gazete temsilcileriyle buluştu

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran, Trabzon’da yerel gazete temsilcileriyle buluşarak, sektörün gelişimine yönelik istişarelerde bulundu.

Yerel basın temsilcileriyle gerçekleştirilen istişare toplantılarının 34.’sünü yapmak üzere Trabzon’a gelen BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran’a, BİK İnsan Kaynakları Müdürü Engin Öztürk ve BİK Trabzon Şube Müdürü Ali Nuhoğlu da eşlik etti.

Trabzon’da çok sayıda gazeteci ve gazete temsilcisinin katıldığı toplantıda Genel Müdür Rıdvan Duran;

“Teknolojik gelişmeler birçok sektörü değiştirdi, dönüştürdü. Basın sektörü de bundan nasibini aldı. Üstüne bir yılı geçen bir süredir devam eden pandemi ve ona bağlı kısıtlamalardan şüphesiz en çok etkilenen sektör de yine basın oldu. Şartlar her ne olursa olsun biz Kurum olarak gazetelerimizin hele hele yerel gazetelerimizin yanında olduk. Bu istişare toplantıları ile sizlerle daha yakın, güçlü bağlar kurduğumuza inanıyor, karşılıklı olarak sektörün büyümesi adına çalışmalar yapıyoruz. Birbirimizi dinliyor, durum analizi yapıyor, sorunları masaya yatırırken, çözümleri de birlikte bulmayı murat ediyoruz. Çünkü biz sektörün ancak böyle büyüceğine, gelişeceğine inanıyoruz. Her gittiğimiz ilde olduğu gibi Trabzon’da da yakaladığımız atmosfer, gazetecilik geçmişinden süzülen tecrübeler bizi gelecek adına umutlandırıyor.

Şartlar her ne olursa olsun “haber beklemez” prensibiyle hareket eden, toplum yararına çalışmanın en görünür safı olan siz gazetecilerle yaptığımız istişare toplantıları bu manada çok kıymetli. Etik, doğru, hızlı, tarafsız haberciliğin artık elmas kadar değerli hale geldiği bu zamanda, haber üretim süreçlerine olan hakimiyetinizin dijital gazetecilik alanına yansıması da ciddi beklentiler arasında. Tık haberciliğinin artık bir değeri yok. Özgün ve yerel haberciliğin önemi her geçen gün artıyor.

Yerel basında dijital dönüşümün sağlıklı ilerleyebilmesi için eğitimlere ağırlık verdiğimiz sizin de malumunuzdur. Gerek yüz yüze gerek online olarak Kurumumuz düzenlediği eğitimlere katılarak hatta çoğu defa ihtiyaç duyduğunuz başlıkları bize ileterek talepkâr davrandığınız ve daha çok eğitim, toplantı düzenlememiz için Basın İlan Kurumuna cesaret verdiğiniz için teşekkür ederim.” açıklamalarında bulundu.

Karşılıklı görüş alışverişleri sonrasında çekilen hatıra fotoğrafı ile toplantı sona erdi.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24