Belediye ekipleri gece gündüz kar mücadelesi yapıyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin Fen İşleri ve Temizlik İşleri ekipleri Trabzon il genelinde kar mücadelesi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Belediye ekipleri gece gündüz kar mücadelesi yapıyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ekipleri Trabzon il genelinde kar mücadelesi çalışmalarına devam ediyor. 26 Ocak tarihinden itibaren etkili olan kar yağışı karşısında faaliyetlerini 24 saat esasına dayalı olarak sürdüren Belediye ekipleri çalışmalarını çok yönlü olarak gerçekleştiriyor.

 

30 Ocak’ı 31 Ocak’a bağlayan gece il genelinin tümünde etkili olan kar yağışının ardından dün gece (31 Ocak’ı 1 Şubat’a bağlayan gece) Trabzon’un orta ve yüksek kesimlerinde tekrar kar yağışı yaşandı. Tüm mahallelere ulaşımın sağlanması için gece boyunca çalışmalarına devam eden Belediye ekipleri, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte bu alandaki çalışmalarını hızlandırdı. 1 Şubat saat 10.00 itibariyle il genelinde yaklaşık 275 mahallenin yolu ulaşıma kapalı bulunurken akşam saatlerine kadar gerçekleştirilecek çalışmalarla söz konusu mahallelerin büyük çoğunluğuna ulaşımın yeniden tesis edilmesi planlanıyor.

 

Belediye ekipleri mahalle yollarının ulaşıma açılması çalışmalarının yanı sıra başta Trabzon şehir merkezi olmak üzere ilçe merkezlerinde temizlik çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesinin ortak çalışmasıyla Kahramanmaraş Caddesi ve Uzunsokak tamamen temizlendi. Çalışmalar Meydan Parkı başta olmak üzere şehir merkezinde herkes tarafından sıklıkla kullanılan alanlar ve ana arterler yoğunlaştırıldı.

 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarına da il genelinde aralıksız olarak devam ediyor. 24 saat esasına dayalı olarak sürdürülen çalışmalarda ana arterler ile birlikte hastane ve kamu kurumları gibi kamusal alanlara öncelik veriliyor.

 

İl genelinde sürdürülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ana arterlerdeki çalışmaları bugün tamamlamayı planladıklarını kaydederken, ana arterlerdeki çalışmaların tamamlanmasının ardından tali yolardaki çalışmalara ağırlık vereceklerini söyledi. Değerlendirmesinde Trabzon’un 1960’dan sonra en yoğun kar yağışını aldığını hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, “Vatandaşlarımıza Belediye ekiplerimize gayretleri desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Hasta, çocuk ve yaşlılarımızın bir gün daha evlerinden çıkarılmamasını, özel araçlarımızı kullanmamayı vatandaşlarımızdan tekrar istirham ediyoruz. Şehrimizin neresinde bir hasta olursa çok şükür hemen müdahale ediyoruz. 24 saat görev başındayız” diye konuştu. 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24