Başkan Zorluoğlu’ndan KKTC Başbakanı Sucuoğlu’na ziyaret

KKTC Başbakanı Faiz Sucuoğlu’nu makamında ziyaret eden Başkan Zorluoğlu, kendisine üzerinde ismi yazılı olan Trabzonspor forması armağan etti.

Başkan Zorluoğlu’ndan KKTC Başbakanı Sucuoğlu’na ziyaret

Gazimağusa’da gerçekleştirilen ‘Hamsi Festivali’ dolayısıyla ‘Yavru Vatan’a giden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Faiz Sucuoğlu’na ziyarette bulundu. Başkan Zorluoğlu, bir süre önce Başbakan seçilen Sucuoğlu’na yeni görevinde başarılar diledi.

HAMSİ FESTİVALİ’NE DAVET ETTİ

Gösterdiği misafirperverlik nedeniyle Başbakan Sucuoğlu’na teşekkürlerini ileten Başkan Zorluoğlu, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile aramızda özel bir bağ var. Buraya geldiğimizde kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Çok sayıda Karadeniz kökenli vatandaşımız KKTC’de yaşıyor. Kuzey Kıbrıs’ta uzun yıllardır yapılan, ancak Covid-19 pandemisi nedeniyle aksayan Hamsi Festivali’nin 13.’sü 6 Şubat Pazar günü Gazimağusa’da gerçekleştirilecek. KKTC Karadeniz Kültür Derneği iş birliğinde düzenlenecek Hamsi Festivali’nde sizleri de aramızda görmekten memnuniyet duyarız. Festival için hamsi ve kemençelerimizle geldik. İnşallah güzel bir organizasyonla hemşehrilerimizle buluşacağız” dedi.

SUCUOĞLU: TÜRKİYE EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başbakan Faiz Sucuoğlu ise, “KKTC’de yaşayan Karadenizli vatandaşlar gerçek anlamda ülkeye adapte olan, çok çalışkan insanlar. 84 milyonluk dev Türkiye Cumhuriyeti, Sayın Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, tüm kurumları, belediyeleri ve halkıyla KKTC’nin en büyük destekçisi. 2 ayrı devletiz ama tek milletiz” ifadelerini kullandı.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRİLDİ

Başkan Zorluoğlu’nun Başbakan Sucuoğlu’nu ziyareti karşılıklı hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
Siyasi
Siyasi - 2 yıl Önce

Her şey tamamda eksik olan hamsi festivali

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24