Başkan Zorluoğlu’ndan hemşehrilerine aşure ikramı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, ‘Muharrem Ayı’ dolayısıyla hemşehrilerine aşure ikramında bulundu.

Başkan Zorluoğlu’ndan hemşehrilerine aşure ikramı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla 18 ilçede ‘Aşure Günü’ etkinliği düzenledi. Ekipler tarafından ilçelerde kurulan stantlarda esnafa ve vatandaşlara aşure dağıtımı gerçekleştirildi. Sosyal belediyeciliğe önem veren ve her fırsatta vatandaşlarla bir arada olmaya özen gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda hemşehrilerine aşure ikram etti. Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ve AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi katıldı.

BİR ARADA OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Başkan Zorluoğlu, aşure ikramı sırasında hemşehrileriyle kısa süreli sohbetler gerçekleştirirken, hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Aşurenin geleneklerimizde önemli bir yeri olduğunu dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Aşure; paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Hepimizin ortak değeri olan aşure geleneğini yaşatmak için vatandaşlarımızla bir araya geldik ve aşure ikramında bulunduk. Bu mübarek ayda hem inançlarımızın gereğini yerine getirmenin hem de birlik ve beraberlik içerisinde hemşehrilerimizle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Allah Muharrem ayında yapacağımız tüm ibadetlerimizi kabul eylesin” ifadelerini kullandı.

Aşure dağıtımına ilgi gösteren vatandaşlar, böyle özel bir ayda kendilerini yalnız bırakmayan ve bizzat aşure ikramında bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na teşekkür ettiler.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24