Başbakan Yardımcısı Canikli’den Gümrükçüoğlu’na ziyaret

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’nu ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli fındık konusunda önemli açıklamalarda bundu.

Başbakan Yardımcısı Canikli’den Gümrükçüoğlu’na ziyaret

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret etti.

 

Başkan Gümrükçüoğlu ziyarette fındığı hatırlatırken Başbakan Yardımcısı Canikli, “Fındığın fiyatında bir miktar aşağıya gidiş var. Bunun nereden kaynaklandığını araştırıyoruz. Gerekirse müdahale alımı dahi yapacağız” dedi. Başkan Gümrükçüoğlu, “Gerekirse alım dahi yapacağız cümlenize halkımız adına şükranlarımı sunuyorum” diyerek Canikli’ye teşekkür etti.

 

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret etti. Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Milletvekili Salih Cora ve AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin de hazır bulunduğu ziyarette Canikli’ye Trabzon ve bölge illerine olan katkılarından ötürü teşekkür eden Gümrükçüoğlu, “Bu geçtiğimiz yıllar zarfında devletimizin her köşesine, Trabzon’umuza devletimizin bakanı, başbakan yardımcısı olarak nasıl sahip çıktığınızı hep beraber gördük yaşadık. Halkımız adına sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

Trabzon ve bölge illerinin en önemli üretim ürünü olan fındığıa olan katkıları, Beşikdüzü sel felaketindeki yardımları ve Arsin endüstri ve yatırım adası çalışmalarına olan desteklerinden ötürü Başbakan Yardımcısı Canikli’ye teşekkür eden Gümrükçüoğlu, “Trabzon, en büyük üretimimiz olan fındığımıza nasıl sahip çıktığınızı gördü. Ana geçim kaynağı olan fındığa desteklerinizi nasıl olduğunu gördük, yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz. Aynı destekleri çayda da gördük. Tarım ürünlerimize bu bölgenin evladı olarak her hususta olmanızdan ayrıca şükranlarımızı arz ediyoruz… 21 Eylül 2016’da Beşikdüzü merkezli büyük bir sel felaketi yaşadık. O günün gecesinin sabahında İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile birlikte yanımızda oldunuz. Vatandaşlarımızın derdi ile dertlenmenizin ardından verdiğiniz destekleri hiç unutmayacağız… Bu vesile ile bölgemizde müteşebbislere yer oluşturabilmek için endüstri ve yatırım adası olarak Arsin bölgesinde tasarımı tamamlanmış olan bölgeye katkılarınız içinde şükranlarımızı arz ediyoruz” diye konuştu.

 

TRABZONN’U HER GELİŞİMDE

DAHA DA GELİŞMİŞ GÖRÜYORUM

Başbakan Yardımcısı Canikli ise değerlendirmesinde sık sık geldiği Trabzon’u her gelişinde daha da gelişmiş olarak gördüğünü ifade ederken Başkan Gümrükçüoğlu’nu çalışmalarından ötürü kutladı. Canikli, “Kısa aralıklarla Trabzon’umuzu ziyarete diyoruz. Her gelmişimizde Trabzon’un daha da geliştiğini, güçlendiğini görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Trabzon’da inanılmaz bir hareket var, her alanda bir ivme söz konusu. Ekonomide, üretimde, turizmde, sağlıkta bütün alanlarda çok güzel gelişmeler var. Bunlar tabi Trabzon’un daha modernleşmesi çalışmalarını da hızlandırıyor. O açıdan da Trabzon her geçen gün güzelleşiyor. Geçmiş dönemlerde maalesef Türkiye’nin ortak problemi olarak ciddi bir yapılaşma sıkıntısı oldu. Biz on yılların birikimi olan bu sorunları da dönüşüm projeleri ile ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Trabzon bu konuda çok önemli adımlar attı ve önemli projeleri hayata geçirdi. Bu projelerin sonuçlandırılmasında elbette en büyük paylardan bir tanesi Büyükşehir Belediyemize aittir. Biz maalesef 2002’den buyana bütün alanlarda geçmişin olumsuz yapılanmasının düzeltilmesi ile meşgul oluyoruz. Ciddi maliyet getiren işlerden bir tanesi ama bedeli ne olursa olsun şehirlerimizi daha yaşanılabilir, modern, sevgi dolu alanlara dönüştürmemiz gerekiyor. Trabzon’umuz zaten o güzelliği kendi içinde barındırıyor. Bizim görevimizde o güzelliği daha da açığa çıkarmak” şeklinde konuştu.

 

TRABZON’UN NEYE İHTİYACI

VARSA KARŞILACAKTIR

Değerlendirmesinde Trabzon’un son yıllarda turizmde büyük bir sıçrama yaptığına dikkat çeken Canikli, Trabzon’un ihtiyaç duyduğu her şeyin karşılanacağını ifade ederken, “Trabzon son yıllarda turizmde büyük sıçrama yaptı. Turistlere kaliteli hizmet veriliyor. Doğal bir talep söz konusu ve ülke ekonomisine ciddi katkı sağlanıyor. Trabzon’un hangi alanda neye ihtiyacı varsa bunlar kesinlikle karşılanmaya devam edilecek. Trabzon’un güzelleştirilmesi, Trabzon’un kalkındırılmasında hangi projenin hayata geçirilmesi gerekiyorsa bunları sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

ENDÜSTRİ VE YATIRIM ADASI

İÇİN KAYNAK AKTARACAĞIZ

Başbakan Yardımcısı Canikli, Arsin’de hayata geçirilecek olan endüstri ve yatırım adası için de her türlü kaynak aktarımının ivedilikle yapılacağını söyledi. “Trabzon’un en önemli problemlerinden birisi arazi sıkıntısı” diyen Canikli, “Bütün sıkıntılara rağmen bu alanda da ciddi başlarılar elde ediliyor. Arsin bölgesinde sanayi oluşturma çabaları bunun en güzel örneklerinden bir tanesi. Bu bölgenin sanayi altyapısını güçlendirilecek, bu alan çok büyük katma değer sağlayacak bir sanayi bölgesi haline gelecek. Kaynak aktarımı noktasında hiçbir tereddüt yok. Devletimizin, hükümetimizin bu kararlılığı devam ediyor. Çünkü bu proje Trabzon’umuz için önemli projelerden bir tanesi” şeklinde konuştu.

 

GEREKİRSE MÜDAHALE

ALIMI DAHİ YAPACAĞIZ

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Başkan Gümrükçüoğlu’nu ziyaretinde fındık üzerine oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Fındık fiyatında yaşanan düşüşü incelemeye aldıklarını kaydeden Canikli, gerekli müdahalelerin yapılacağını ifade ederken, “Bu müdahale her türlü yöntemi içerebilir. Psikolojik yönetimden tutun gerekirse, şartlar oluşursa müdahale alımı da dâhil olmak üzere her türlü müdahaleyi yapacağız” dedi. Canikli konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: “Bizim fındık politikamız 2002’den beri hiç taviz vermeden üreticilerimizin mağdur edilmemesi ilkesi üzerine oturtuldu. Bundan hiç taviz vermedik ve bugüne kadar fındık üreticimizi mağdur etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Son 14-15 yıllık dönemde de fındığın fiyatının manipüle edilerek üreticimizin zarara uğratılması sonucunu doğuracak adımların atıldığını biz biliyoruz, bunları yakından da takip ediyoruz. Bir önceki sezonda da yine fındık fiyatı üzerinden bir takım oyunlar oynandığına şahit olduk, gerekli müdahaleleri yaptık ve sezon üreticimizi de memnun edecek şekilde bir fiyatla sonuçlandı. Yine son günlerde fındığın fiyatında bir miktar aşağıya gidiş var. Bunun nereden kaynaklandığını araştırıyoruz. Eğer normal piyasa şartları dışında dışarıdan müdahalelerle piyasa şartları bozularak fındığın fiyatı bu hale getiriliyorsa elbette onunla ilgili gerekli adımları atacağız. Bununla ilgili gerekli başvurular Rekabet Kuruluna yapıldı. Rekabet Kurulu çalışmasını yürütüyor. Önce bu çalışmayı yapacağız. Eğer böyle bir müdahale yok ve piyasa şartları çerçevesinde böyle bir durum söz konusu ise onu da takip edeceğiz ve özellikle önümüzdeki sezon öncesinde arz durumunu da dikkate alarak üreticimizi mağdur edecek bir fiyat ortaya çıkarsa, geçmiş dönemlerde olduğunu gibi gerekli müdahaleleri yapacağız. Bu müdahale her türlü yöntemi içerebilir. Psikolojik yönetimden tutun gerekirse, şartlar oluşursa müdahale alımı da dâhil olmak üzere her türlü müdahaleyi yapacağız… 2002 yılında fındığı fiyatı 90 cent idi,  bugün 3 dolar civarında ve o zaman bütün üretici örgütlerinin bizden talebi fındığın fiyatının 1.2 dolara getirilip bu noktada sabitlenmesiydi. Nereden nereye geldik. Bugün fındık 3 dolar. Sadece hatırlatma yapmak için bu bilgileri veriyorum.”

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Başbakan Yardımcısı Canikli’ye fındıkta gerekirse müdahale alımı dahi yapılacağını açıklamasından ötürü özel olarak teşekkür etti. Gümrükçüoğlu, “Gerekirse alım dahi yapacağız cümlenize halkımız adına ayrıca şükranlarımı sunuyorum” diyerek Canikli’ye ziyaretlerinin anısına telkariden yapılmış serander maketini hediye etti.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24