Atalay’dan TGC’ye ziyaret

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Trabzon Gazeteciler Cemiyetini (TGC) ziyaret ederek, Başkan Turgut Özdemir, yönetim kurulu üyeleri ve gazetecilerle görüştü.

Atalay’dan TGC’ye ziyaret

Basın İlan Kurumunun çalışmalarına devam ettiğini belirten Atalay, "Yeni şubeler açmayı sürdürüyoruz. Yaklaşık 4 yıl önce göreve geldiğimizde 12 olan şube sayımızı 41'e çıkarttık" dedi.

 

Atalay, fikir işçileri, gazeteciler cemiyetleri, diğer basın kurum ve kuruluşları ile ilgili hizmetlere devam ettiklerini vurgulayarak, "Gazeteciler cemiyetlerimizin başkanları, yönetim kurulları ve diğer kurumlarla kol kola çalışarak, basınımızın sorunlarını çözecek tedbirleri alıyoruz" diye konuştu.

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Basın İlan Kurumunu da yakından ilgilendiren İnternet Medyası Yasa Taslağına ilişkin açıklamalarda bulunduğunu anımsatan Atalay, şöyle devam etti:

 

"Sayın Başbakan Yardımcımız Arınç'ın da açıkladığı gibi, internet medyası ile ilgili çok önemli bir gelişmenin aşamasındayız. Yasa taslağı hazırlıkları yaklaşık üç yıldır devam ediyor. Taslak, internet medyası çalışanlarını da gazeteci kabul edecek, sarı basın kartı almalarının yanı sıra akreditasyonlarda da kolaylık sağlayacak. İnternet medyasını hukuki zemine oturtacak ve onları da her türlü suç duyurusuna ve benzeri basın özgürlüğü ile ilgili sorunlardan büyük ölçüde koruyacak. Böylece zırh kabul edilebilecek yasal zeminleri olacak. İnternet Medyası Yasa Taslağı yasalaşırsa tıpkı yazılı basın gibi, internet medyasının kamu reklamları ve ilanları ile ilgili kısmını da Basın İlan Kurumu halledecek. Yasa taslağının çalışmaları alt komisyonda kabul edildi. Yasalaşırsa ciddi bir adım atılmış olacak." dedi.

 

Haber-Foto: Arif AZAK

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24