Atalay: Yaşlıların duası olmazsa olmazımız

Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Mehmet Atalay, seçim çalışmaları sırasında büyüklerin ellerinden öperek hayır dualarını aldı.

Atalay: Yaşlıların duası olmazsa olmazımız

Büyüğüne hürmet etmeyen geleceğe güvenle bakamaz!


Atalay,  “Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır” dedi.

 

GEÇMİŞİMİZİ UNUTMAYIZ

Geçmişini bilmeyen ve ona sahip çıkmayanın geleceğin de olamayacağını ifade eden Atalay, “Hayatın hepimiz için nasıl sürprizler hazırladığını bilemeyiz. Bu nedenle geçmişimizi ve büyüklerimizi unutmadan yaşamalıyız. Yaşlılık dönemlerimizi düşünerek paylaşım ve dayanışma içinde olmak, çıktığımız yolda da bu düşünceyle çalışmak bizlerin görevidir. Bizler, yediden yetmişe hizmet amacıyla bu yola çıkmış bulunuyoruz. Büyüklerimize gereken önemi vermeden, onların hayır dualarını almadan başına geçtiğimiz hiçbir işte başarılı olamayacağımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

 

GELENEĞİMİZDE VE DİNİMİZDE SAYGI VAR

Atalay, “Türk milletinin geleneği olarak büyüklere olan saygıyı yaşlılara daha hürmet, saygı ve sevgiyi her zaman göstermektedir. Büyüklerin, yaşlıların örf ve adetlerin ışığında en büyük yol göstericileridir. Yaşlılarımıza insan onuruna yakışır şekilde davranarak sevgi ve saygı kusur etmememiz bir minnet borcudur. Günlük hayatı kolaylaştıran gündelik yaşama uyum sağlamalarında onlara yardımcı olmak yegâne görevimiz olmalıdır. Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız en kıymetli hazinelerimizdir. Toplumumuzu bugünlere ulaştıran, ekonomimize, kültürümüze ve yeni nesillere katkı sağlayan tüm büyüklerimizin ellerinden öpüyorum” ifadelerini kullandı.

 

KİMSEYE MUHTAÇ ETMEYİZ

Yaşlılık döneminin itibar gerektiren yaşlılara ve ana babayı iyi davranmanın aynı zamanda dini bir vecibe olduğunu belirten Mehmet Atalay, “Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Ailelerinden ve çocuklarından bu hizmeti çeşitli nedenlerle alamayanlara bu hizmet imkânlar ölçüsünde Devletimiz tarafından verilmektedir. Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak devletimizin öncelikli görevleri arasındadır. Toplumda bu bilincin yerleşmesi, bugüne kadar olduğu gibi gönüllü kuruluşlarımızın ve de vatandaşlar olarak bizlerin katkıları ile yaşlılarımıza daha iyi yaşama koşullarını sağlayabiliriz. Yaşlılarımıza ve onların sorunlarına sahip çıkmak insanlık vazifemizdir” diyerek yaşlılara yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu ömür diledi.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24