Abdullah Kanca MYO’dan sanayicilere özel destek

Abdullah Kanca MYO tarafından Sanko Enerji Rize Kalkandere Hidroelektrik santralinin mekanik bakım onarım biriminde çalışan teknik personeline "Elektrik Ark Kaynak Yöntemi" ile ilgili 40 saatlik teorik ve pratik eğitimler verildi.

Abdullah Kanca MYO’dan sanayicilere özel destek

Sürmene Çamburnu’nda eğitim veren Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından Sanko Enerji San. ve Tic. A.Ş. Rize Kalkandere Hidroelektrik santralinin mekanik bakım onarım biriminde çalışan teknik personeline "Elektrik Ark Kaynak Yöntemi" ile ilgili 40 saatlik teorik ve pratik eğitimler verildi.

 

MYO Müdürü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ve Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü, Kaynak Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Umut Yaşar Uzunali tarafından elektrik ark kaynak yöntemi ile ilgili hem teorik hem de pratik eğitimler verildi.

 

Teorik ve pratik eğitim kapsamında; Metal Kaynağı Tanımı, Kaynağın Sınıflandırılması, Temel Elektrik Bilgisi, Elektrik Ark Kaynak Makinaları, Metalik Malzeme Özellikleri ve Seçimi, Kaynak Ağzı ve Kaynak Pozisyonları, Kaynak Elektrotları, Özellikleri ve Seçimi, Kaynak Hataları ve Nedenleri, Kaynak Dikişlerinin Muayenesi, Elektrik Ark Kaynağında İş Güvenliği ve PA-PG kaynak pozisyonlarında pratik kaynak eğitimleri verilerek, eğitim sonrası teknik personel teorik ve pratik sınavlara tabi tutularak başarılı olan şirket teknik personellerine kaynak eğitimi sertifikaları verildi.

 

Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı;  KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulumuzun,  Üniversite-Sanayi işbirliğine önem verdiğini, başta Sürmene'de bulunan gemi tersaneleri olmak üzere sanayiye her türlü eğitim-öğretim hizmeti vermeye devam edeceklerini belirterek, halen Döner sermaye çalışmaları kapsamında, Gemilerde Saç Kalınlık Ölçümü, Tahribatsız Muayene Ölçümü, Danışmanlık gibi hizmetlerin yanında kaynakçılık alanlarında da çeşitli hizmetlerin verilmeye devam ettiğini belirtti.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24