15 yaşında soldu gitti gençliğim sergisi duygulandırdı

Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl fındık bahçesinde başına ‘Yorgun Mermi’ isabet ettiği için 15 yaşında hayatını kaybeden Emir Yuşa Atıcı’nın anısına kuş minyatürlerinden oluşan sergi açtı.

15 yaşında soldu gitti gençliğim sergisi duygulandırdı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında anlamlı bir sergiye ev sahipliği yaptı. Geçtiğimiz yıl fındık bahçesinde başına ‘Yorgun Mermi’ isabet ettiği için 15 yaşında hayatını kaybeden Emir Yuşa Atıcı’nın anısına açılan sergi duygulandırdı.

Trabzonspor şampiyonluğa adım adım ilerlerken, Trabzon Büyükşehir Belediyesi kutlamalarda silah kullanılmaması adına anlamlı bir farkındalığa imza attı. Bilindiği üzere 15 yaşındaki Emir Yuşa Atıcı, Trabzon’a tatil için gelmiş, fındık bahçesinde başına isabet eden ‘Yorgun Mermi’ nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Acılı anne Asiye Atıcı’nın oğlunun doğum gününde açtığı “15 Yaşında Soldu Gitti Gençliğim” isimli minyatür sergi, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde sergilenen eserlere Trabzon halkı yoğun ilgi gösteriyor.

BİREYSEL SİLAHLANMAYA KARŞI ÖNLEM ALINMALI

Bireysel silahlanmaya karşı farkındalık sağlamak ve olası kazalara engel olmak için oğlunun doğum gününde kuş minyatürlerinden oluşan sergi açan acılı anne Asiye Atıcı, “Oğlum ölümünden bir hafta önce 3 ‘Baştankara’ yavrusunu kurtardı ve yaşadığı talihsiz kaza sonucu onlarla birlikte kuş olup uçtu. Bu acının tarifi yok. Bizim başımıza gelen bu yürek yakan olayın başka ailelerin de başına gelmemesi için farkındalık yaratmak istiyoruz. Bireysel silahlanmaya karşı gerekli hassasiyetin gösterilmesini ve bu konuda tüm önlemlerin alınmasını talep ediyoruz. Oğlumun anısına açtığım sergime destek veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’na ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24