Tanımakla başladı her şey

 

Geçen hafta ayağımızın tozuyla Tunceli ziyaretimizle ilgili bir girizgâh yapmıştık. Daha geniş malumatı haftaya yazacağımızı söylemiştik. Epey zamandır gitmeye niyetlendiğimiz Tunceli’ye yine çok plan yapmadan, anlık gelişen bir programla seyahate çıktık. Eski Türkiye şartlarını düşününce hem mevsim kış olacak hem de gidilecek yer Tunceli olacak hayali bile kurulamazdı. Genel Yayın Yönetmenimiz Yüksel Bey, Of Kaymakamlığı eski Özel Kalem Müdürü ve yeni girişimci Nihat Bey ve iş adamı Âdem Bey ile üç günlük Tunceli ziyaretine çıktık. Samimi ve doyurucu yolculuktan dolayı arkadaşlarımıza samimi teşekkürlerimi sunuyorum.

 

Of ve Tunceli birbirine çok benziyor

 

Dışarıdan bakıldığında Of’un algısı çok büyük olduğunu biliyorduk. Edinmiş olduğu şöhret ve etki insanların zihninde büyük ve farklı bir yer olarak yerleşmiş durumda. Doğrusu Tunceli de bu bakımdan Of’un oluşturmuş olduğu algıya çok benziyor. Tunceli 33 bin kişilik bir şehir. Ama algısı çok büyük bir yere ve güce sahip. Her şeyiyle; farklı yapısı ve bulunduğu bölge, sosyal- kültürel özelliği ve diğer olumsuzluklar nedeniyle zihinlerdeki algı olumsuzluk çağrıştırıyordu. Bütün bunlar zihinlerde olumsuz sabitelerle bir algı zehirlenmesini yaşıyor tanımayanlar. Ama Vali Tuncay Sonel “Her şey tanımakla başlar” sloganıyla bu algı ve yargı değişiyor. İşin ilginci 3,5-4 saat gibi bir fiziksel uzaklık aslında mekânsal olarak da çok uzak olmadığımızı gösteriyor. Tanıdıkça birbirimize benzeyen çok özelliğimiz olduğunu öğreniyoruz. Üstelik Vali Bey sayesinde Of’un önemli bir kısmı Tunceli’ye gitmiş. Yani Tunceli Of’u tanıyor.

 

Tuncay Sonel ile Tunceli’nin kaderi değişti

Her ne kadar nüfusu küçük olsa da   şehir yapısını tam anlamıyla içinde barındırıyor. 18 ayda hem Tunceli’nin hem de Tuncelili’nin kaderini değiştirdi Vali Sonel. Bunu yaparken elinde sihirli değnek mi vardı dersiniz? Elbette, hayır. En başta vatan ve millet sevgisi, samimiyeti, bıkmayan çalışma azmi, ekip ruhuyla hareket etmesi, hangi kesimden olursa olsun ayrım yapmaması, şehrin öncülerini önemsemesi, doğallığı onun başarılı olmasını ve sevilmesini sağlayan argümanlar olarak söylenebilir. Kaymakamlığı sırasında Of’tan da bildiğimiz en önemli özelliği ziyaretlere, programlara ekibiyle gitme özelliğini devam etmesini yakinen görmek mutluluk verici bir durum. Daha sevindirici şey de kendi coşkusunu ekibine de yansıtmış olmasıdır. Askerinden, polisine, savcısından rektörüne ve bütün daire amirlerine kadar tüm kesimleri aynı amaç etrafında ekip ruhunda birleştirmesi onun tarzındaki değişmezlerdendi. Tün bunlarla kaderi değişen Tunceli şimdiden Tuncay Sonel sonrasının nasıl olacağını merak ediyor.

 

18 ayda hayal edilemeyecek hizmetlere imza atıldı

Cumartesi akşamüzeri Tunceli’ye vardığımızda pazar günü Tunceli’ye gelecek olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ziyaretiyle ilgili hazırlıklar gözden geçiriyordu Vali Bey. En ince detayı bile gözden kaçırmayan Vali Sonel pazar günkü Bakan Soylu ziyaretini tam notla tamamladı. Bakan Soylu saat 09.00’dan 19.00’a kadar dolu dolu Tunceli’yi yaşadı. Vali Sonel; Tunceli ve bölge için önemli olan Munzur Çayını hem rafting sporu için hem turizm için cazibe merkezine dönüştürdü.2019 yılında Dünya Rafting Şampiyonası Munzur Çayı üzerinde yapılacak. Munzur Çayı üzerindeki asma köprüler İstanbul Boğazını hatırlatıyor. Akdeniz’den getirdiği kumlarla adeta Tunceli’yi Antalya sahillerine dönüştürdü Vali Sonel. Tunceli’de Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatıra Ormanı, Millet Kıraathanesi, Millet Bahçesi Yürüyüş Yolu, 15 Temmuz Şehitler Parkı ve daha nice hizmetler… Organize Sanayide 3 bin kişiye iş imkânı sağlayan fabrika ile sadece işsizlikte değil ihracatta büyük atılım gerçekleştirdi. Klimalı kitap yüklü duraklar onun hem insana hem kitaba verdiği değerin bir tezahürüdür.

                     Son olarak

Of’tan vali olarak gönderemediğimiz Tuncay Sonel ’in Oflu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından vali olarak atanması içimizdeki burukluğu hafifletmiştir. Ne olursa olsun Of’u ve Ofluları asla unutmadı Vali Sonel. Hatta Tunceli’ye atandığında çoğu kimse onun Oflu olduğunu zannediyordu.  Ülkesi ve milleti için çalışma azminden zerre bir şey kaybetmeyen Vali Tuncay Sonel devletin ona verdiği valilik ve belediye başkanlığı yetkisini etkin bir şekilde kullanarak işini layıkıyla yapmayanlar için yönetimde model bir uygulama ortaya koydu. Terörle mücadeledeki sağlam duruşu aslında devletiyle sorunu olmayan herkesi kucaklayacağını da ifade ediyor. Samimiyeti, çalışkanlığı, enerjisi, misafirperverliği, alçak gönüllülüğü çalıştığı diğer yerlerde olduğu gibi Tunceli’de de şimdiden efsane oldu Vali Sonel. Tunceli’de kısa zamanda çok şey yapan Sonel için daha büyük limanlara yelken açma zamanı çok uzak olmasa gerek. Arkasında hep güzel izler ve hizmetler bırakan Tuncay Sonel valimizin Rabbim yardımcısı olsun. Allah ayağına taş değdirtmesin. Hizmetleri daim, makamları âli olsun.

  

 

 

YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24