SPERM BANKASI

Geçtiğimiz hafta özel bir televizyonda bir programda ülkemde az olarak fakat dünya üzerinde pek çok sayıda bekar yada evli olup ta çocuk sahibi olamayan kadının çocuk sahibi olmak ve doğurganlığı yaşamak için başvurup bu sperm bankalarından sperm alıp hamile kaldıkları ve doğurdukları haberi vardı.

Hamdolsun Allah’a ki bu sperm bankaları ülkemde yoktur. Olması da zaten imkansızdır. Neden derseniz çünkü bu yapıya hem dinimiz sıcak bakmamakta hem de ülkemizin kanunları sıcak bakmamaktadır. Ülkemizin kanunları Avrupa’dan alınmış olmasına rağmen yine de bu yapıya müsaade etmemektedir. Çünkü Medeni kanunlarımıza göre bu durumda çocuğun nesebi karışmakta ve nesepsiz olarak dünya hayatına gelmektedir. Yani sizlerin anlayacağınız çocuk babasız çocuğun babasının kim olduğu bilinmeden dünyaya gelmektedir.

Güzel dinimiz İslam dikkate alırsak bu durumda da bu işlem nikahsız olarak yapıldığından zina tehlikesi ortaya çıkmaktadır. Güzel dinimiz İslam bir çocuğun nikahsız olarak dünyaya gözlerini açmasını veledi zina olarak yani zina mahsulü olarak değerlendirmektedir. Bakınız burada yazıma bir virgül koyarak dünyaya gözlerini açana bu çocukların dinimizde de bir suçlarının olmadığını ve bu çocuklarımızda dini görevlerini yerine getirdiklerinde cennete gidecekleri üzerinde icma vardır. Bu konuyla ilgili anne ve baba makamında ki kişiler suçlu oldukları apaçıktır. Güzel dinimiz İslam’da çocuk bir nikahla evlenildikten sonra ve Allah’ta nasip ederse ancak o durumda yapılabilir. Evlilik dışı ilişkilere bundan dolayı sıcak bakmamakta ve zina olarak nitelendirmektedir.

Sperm banası olayında da baba belli olmadığından ve herhangi bir erkek ve nikahsız bu durumda da zina olarak değerlendirmektedir. Bir kadının kadınlığımı yaşamak istiyorum diyerek bu manasız işe girişmesi akıl tutulmasıdır. Kadının çocuğunu babasız olarak doğurması suçtur. Zinadan herhangi bir şekilde farksızdır.

Bakınız Rabbimiz ne buyurmaktadır?! “ Zinaya yaklaşmayınız. Muhakkak o çirkin ve kötü bir yoldur. “ Bu ayette Rabbimiz açık olarak hem evlilik yoluyla değil de evlilik dışı ilişkileri yasaklamış ve hem de ortada baba yokken de çocuk doğurmayı zina olarak nitelendirmiştir. Bir kadının ben doğurganlığı yaşamak istiyorum diyerek bu yola başvurması yanlıştır. Nasip olursa amenna ve sadakna eğer nasip değilse kader diyip bu çirkin yoldan uzak durulması lazım gelmektedir. Bu çirkin leke çocuğa vurulması çok acıklı bir durumdur. Eğer bir çocuk ilerleyen yıllarda kendisinin böyle zina ya da sperm bankası gibi bir yolla dünyaya geldiğini duyarsa psikolojisinin nasıl olduğunu inanın bana düşünmek bile istemem. Buna kimsenin hakkı yoktur.

Peygamberimiz insanın fıtratına en uygun yol olan evliliği ne de güzel bizlere miras bırakmış. Bakınız Peygamberimiz ne buyurmaktadır; “ Nikah benim sünnetimdir. Kim benim sünnetimden yüz çevirirse benden değildir.” Bakınız bu hadis bile evlenilerek çoluk çocuğa o da nasip olursa karışmamız istenmektedir.

Ne olur biraz insaf…

YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24