Peter Thiel ve Kitabı Hakkında

Arkadaşlar bugün size dikkatimi çeken bir girişimci üzerine yazmak istiyorum.

Bu kişi 1967 doğumlu Peter Thiel;

Kendisi Alman kökenli ABD vatandaşı bir girişimci ,

hedge fon yöneticisi ve şirket sermayedarı,

Paypal’ın kurucusu ,

Facebook’un erken yatırımcısı,

şuan girişim yatırımcılığı ile birlikte,

Palantir Technologies adında büyük veri analitiği konusunda uzmanlaşmış bir şirketin kurucusu

ve hissedarıdır.

Bu şirket ile birlikte Abd devletini doğrudan müşterisi olarak ilişki içine sokmuştur.

Ufak bir giriş yaptıktan sonra bu abimizin derin bir figür olduğunu anlamışsınızdır.İş dünyasında veya siyasette bazı figürler vardır çok göz önünde olmaz ama etki alanı çok yüksektir.

“Low Profile” dedikleri kavram üzerine kendilerini çok ön plana atmazlar ama iş bitirici insanlardır.

Peter Thiel işte o isimlerden biri.Ülkemizde,iş dünyasında çok bilindik global girişimcilerin kurucularını adlarını biliriz ama Thiel’ın adı sadece bazı dar ama uzman çevrelerce bilinir.

Kaybeden ata oynamıyor Trump

Trump’ın en başından destekleyen iş adamlarından biri.

Bunu; Trump’ın politik duruşundan çok ekonomik özelliğine ,iş adamı vizyonu olması sebebine bağladı.Tahmini 1 milyon $ seviyesinde bir bağış bu .

Unutmadan söyliyeyim kendisi güzel bir dereceye sahip satranç ustası aynı zamanda,Stanford Üniversitesinde Felsefe Lisansı ve Hukuk derecesi alan bir kişi.Ha Yüzükler Efendisi hayranı ,şirketlerine Orta Dünya’dan isimler seçecek kadar hemde…

Burdan kitaba geleyim yeni bir kitap değil ama mutlaka okumanızı öneriyorum.Özellikle girişimcilik ve iş dünyası hakkında ilgili olan arkadaşlara.Kitabın adı 0’dan 1’e Pegasus Yayınları tarafından satışı mümkündür.Kitap Thiel’ın tecrübeleri ve anlatıları biraz felsefe derinliğinde işliyor.

Özellikle kişisel gelişim kitaplarının saçmalıklarıyla meşgul olacaksanız alın bu kitabı okuyun ve size bir şeyler katsın.O kişisel gelişim kitaplarındaki evrene mesaj gönderdim evren bana geri verdi ,dar alanda kısa paslaşma yaptım ve ara pasıyla gol attım geyikleri olmayan kitap.

Bu arada

bazı iş dünyasındaki gelişim kitaplarında ise

tamamen reklam ,

PR çalışması görüyoruz.

Çalıştım, ettim çünkü çok zekiydim ,sabırlıydım azimliydim vs.İşte bu kitapta bunlar yok tamamen gerçekçi ve derinlikli ama basit anlatımlar mevcut.

0’dan 1’e de şu var: Kapitalizm büyümesini; “Sıfırdan Bire”, bir adım olarak görmüyor.Aksine bunun zararlı (kaynak tüketimi) olduğunu öngörüyor.

Sıfırdan bire adım ancak yeni teknolojiler ve inovasyonlar olabilir dostlar.

Ayrıca tanınan popüler girişimci Elon Musk’la olan ilişkileri ve anıları mevcut.Kendisi Paypal’da hep beraber ortak iş yapmışlardı.Zaten bu ekip sonradan yürüyüp gitmiş “Paypal Mafyası” tabirleri kullanılmıştı.

Peter Thiel hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak isteyenler internette Türkçe , İngilizce makalere bakabilir.Yazımı fazla uzun tutmadan burada noktalamak istiyorum.

Kitabı bir yudum su gibi kısa sürede okuyup arşivinize katabileceğiniz .Saygı ve sevgiyle.

YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24