Yazar Fatih Duman Oflu öğrencilerle buluştu

Radyo yapımcısı ve yazar Fatih Duman Solaklı Fen, Of Anadolu ve Şehit Ahmet Türkkan ÇPL öğrencileriyle buluştu.

Yazar Fatih Duman Oflu öğrencilerle buluştu

Radyo yapımcısı ve yazar Fatih Duman Of’ta düzenlenen programlarla lise öğrencileriyle bir araya geldi.

 

İlk olarak Solaklı Fen Lisesi öğrencilerle buluşan yazar Duman, burada öğrencilerle edebiyat hayatı ve ülke gündemiyle ilgili sohbet etti. Sohbetin ardından öğrencilere kitaplarını imzalayarak öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

 

Yazar Duman, Solaklı Fen Lisesi’ndeki programının arından Of Anadolu Lisesi ve Şehit Ahmet Türkkan Lisesi öğrencileriyle de sohbet etti.

 

Hayallerinizden vazgeçmeyin

Şehit Ahmet Türkkan Lisesi konferans salonunda gerçekleşen buluşmada konuşan yazar Fatih Duman; “Bir kişi benim yazdıklarımla bilinecekse ben bundan mutluluk duyarım. Hayalleriniz olsun. Bu hayallerden asla vazgeçmeyin. Hayallerimiz için çalışan ve onun uğrunda üreten kişiler oldun. Bizlere de hayal kurmayı yasaklamışlardı. Bizlere, İmam Hatip mezunları olarak sizden bir şey olmaz. Sizden sadece imam olur sözleri bizleri yolumuzdan döndürmek istediler. Bu bizi daha da kamçıladı. İlk kitabımı 22 yaşımda yazdım. Ahmet Yesevi’nin, Mevlana’nı hayalleri olmasaydı bugün onları tanıyamazdık. Tanzimatçı zihniyet hayallerimizin önüne set çekti. Osmanlı Devletinin kurucusu Ertuğrul Gazi Selçuklu Hükümdarı Sultan Alaaddin’in dileğine, Deryayı aşıp devlet olacağız, diyerek hayalleri ortaya koydu. Yıllarca bize hayal kurmayın denildi. Siz ne olursa olsun hayallerinizden vazgeçmeyin. En saçma da olsa hayal kurmaya devam edin. Vazgeçmezseniz kazanacaksınız”sözleriyle öğrencilere düşüncelerini ifade etti.

 

Dünyaya hakikati söyleyecek sizler kaldınız

28 yaşında 13 İslami roman yazan Fatih Duman öğrencilerin sorularını da cevapladı.  Duman; “15 Temmuz’da adam olamaz dediklerimiz bizi utandırdı. Bu millet yok edilmeye çalışıldığında top yekûn karşı duruldu. Çanakkale Savaşında Seyyit Onbaşı neyse 15 Temmuzda Ömer Halis Demir de odur. Batılı TV’ler dünyaya hala Türkiye’de iç savaş var propagandası yapılıyor. Hedef Türkiyenin çökertilmesidir. Dünyanın neresine gidersek gidelim, nerede bir zulüm varsa kurtuluşu Türkiye’de görüyor. Çünkü Dünyada merhameti olan bir tek siz kaldınız. Siz varsanız dünya merhametsiz kalmayacak. Somali’de çocuklara İstanbul, Türkiye adı konuluyor. Açe’de, Doğu Türkistan’da zulme uğrayan Müslümanların da ümidi sizsiniz. Bosna’nın Suriye’nin de umudu sizsiniz. Neden vazgeçmiyorsanız o sizin için aşktır” açıklamalarında bulundu

 

Sohbetin ardından Fatih Duman öğrencilere kitaplarını imzalayıp, öğrencilerle fotoğraf çektirdi.


Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24