Yaygın eğitim planlama toplantısı yapıldı

Of İlçe Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu 2018-2019 eğitim-öğretim yılı ilk toplantısı Of Kaymakamı Eyüp Fırat Başkanlığında Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

Yaygın eğitim planlama toplantısı yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları yönetmeliği gereği Of İlçe Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu 2018-2019 eğitim-öğretim yılı ilk toplantısı Of Kaymakamı Eyüp Fırat Başkanlığında Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu toplantının açılışında Of’un eğitim durumu hakkında katılımcılara genel bilgi verip, “Biz örgün eğitimi de yaygın eğitimi de birbirinden ayırmıyoruz. Çünkü eğitimi bir bütün olarak görüyoruz. O nedenle Halk Eğitim Merkezimizin çalışmalarını hep destekleyip takip ediyoruz.  Gerek liselere yerleştirmelerde, gerek üniversiteye yerleştirmelerde İlçemizin akademik başarısı her yıl artarak devam ediyor. Tabi ki sosyal, kültürel ahlaki başarı da bizim için çok önem arz ediyor. Bizler yavrularımızın hem akademik başarıyı yakalayan hem de ahlaklı ve erdemli olan bireyler olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Halk Eğitim Merkezimiz halkımızın ihtiyaç duyduğu her alanda talepler doğrultusunda kurslar açarak yaygın eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Bu vesileyle eğitim- öğretimde her zaman bizlerin yanında olan başta Sayın Kaymakamımıza, Sayın Belediye Başkanımıza ve siz değerli daire amirlerimize teşekkür ediyor, iyi çalışmalar diliyorum.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

 

Of Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Dunay da Of Halk Eğitim Merkezinin vatandaşın talepleri doğrultusunda açtıkları kurslar hakkında bilgi verdi.

 

Of Kaymakamı Fırat ise toplantıda yaptığı konuşmada, “Gelişen ve değişen dünyada Halk Eğitim Merkezlerinin yaygın eğitim faaliyetleri çok önemseniyor. Çünkü sadece okulun verdiği bilgi yeterli olmuyor. Biz de bu kadar genç ve dinamik nüfusa sahip bir ülke olarak yaygın eğitime önem vermemiz gerekiyor. Örgün eğitim zaten okullarımızda oturmuş bir sistemle devam ediyor. Eğitimde bilgi paylaşımı istişare önemlidir. Siz değerli daire amirlerinin katılımı, fikirlerini paylaşılacak olması ile inşallah yeni güzel çalışmalar yapılacaktır. Şimdiden hepinize başarılar diliyorum” sözleriyle düşüncelerini ifade etti.

 

Of Kaymakamı Eyüp Fırat Başkanlığında Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıya daire amirleri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24