Yakup Türköz Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu açıldı

Oflu İşadamı Murat Türköz’ün babası Yakup Türköz adına yaptırdığı Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu, Vali Öz ve Trabzonsporlu futbolcuların katılımıyla hizmete açıldı.

Trabzonspor’un TS Club’tan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olan Oflu İşadamı Murat Türköz tarafından babası Yakup Türköz adına Cumapazarı Beldesi'nde yaptırılan Özel Eğitim Meslek Eğitimi Okulu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

 

Törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Ak Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Eski Milletvekili Şeref Malkoç, Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Murat Saral, Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyeleri, Teknik Sorumlu Hami Mandıralı, İdari Menajer Serkan Ünver, Futbolcular; Colman, Bosingwa ve Özer, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve Belediye Başkan Adayları, Sivil Toplum temsilcileri, öğrenci velileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Sonel Başladı, Arslan bitirdi

Of Kaymakamlığı Halkoyunları ekibinin gösterileri ile başlayan açılışta konuşan Of Belediye Başkanı Murat Saral yaptı. Taşhanpazarı’ndaki Hastanenin açılmasının ardından buradaki Sağlık Ocağının atıl duruma gelmesi ile dönemin Of Kaymakamı Tuncay Sonel’in girişimleri sonucu Türköz’ün bu okulun yapımını üstlendiğini ve Kaymakam Eren Arslan’ın da göreve başlamasının ardından bu süreci takip ederek okulun Of’a kazandırıldığını ifade eden Başkan Saral; “Bu güzel eserin ortaya çıkarılmasında emeği geçen, katkı veren tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Allah’u Teala eğitime katkı veren işadamlarımızın, insanlarımızın sayısını arttırsın” ifadelerini kullandı.

 

Babamızın vasiyetini yerine getirdik

İşadamı Murat Türköz, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Biz babasızlık acısıyla erken yaşta tanıştık. Rabbimin takdiri öyleydi. O bize güzel bir isim ve geçmiş bıraktı. Onun bize bıraktığı her değer, değer olarak gördük. Bütün vasiyetlerini bir gün gerçekleştireceğiz diye çalıştık, çabaladık. Rahmetli babamın; ‘Dışarda başarılı olabilir, çok paralar kazanabilirsiniz ama asla doğduğunuz toprakları Of’u unutmayın’ vasiyetini hiç aklımızdan çıkarmadık.  Ve bugün işte bu vasiyeti yerine getirdik. Yüce  Allah lütfetti, memleketimiz için hayırlı bir hizmetimiz oldu. Türköz ailesi olarak, bugüne kadar en isabetli kararlarımızdan birini verdiğimizi düşünüyorum.”

 

Murat beye daha büyüğü yakışır

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ise bu okulun yapılmasını hep çok istediklerini belirterek, “Murat kardeşime bu okul için teşekkür ediyorum. Ancak Murat beye daha büyük okullar yapmak yakışır. İnşallah diğer işadamlarımıza da örnek olur ve Of’umuza daha büyük okullar yaparlar" dedi.

 

Pazartesi günü de bizi mutlu edecekler

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz de, iki yönüyle anlamlı bir açılış yaptıklarını söyleyerek, “Birincisi engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırma konusunda önemli bir açılış. Bugün Türkiye'de engelli vatandaşların eğitime kazandırılmaları durumu yüzde 95'i bulmuştur. Trabzon'da çalışan işadamları memleketine yatırım yapıyor ve memleketini unutmuyor. Bu güzel yatırım için Murat beye teşekkür ediyorum. İnşallah Trabzonspor'umuzda bizi pazartesi günü mutlu edecekler” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Vali Öz, Başkan Hacıosmanoğlu, Hami Mandıralı ve Futbolcular okul öğrencilerine forma hediye etti.


Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24