Yahya Özkök Türkiye ikincisi oldu

İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılında Balıkesir’de düzenlenen “İstiklal” konulu şiir yarışmasında Of Fen Lisesi Edebiyat Öğretmeni Yahya Özkök, “Ezelden Aşina” şiiriyle Türkiye ikincisi oldu.

Yahya Özkök Türkiye ikincisi oldu

İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılında Balıkesir Kent Konseyi, Balıkesir Üniversitesi, Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği ile Balıkesir Türk Ocakları tarafından ulusal çapta “İstiklal” konulu şiir yarışması düzenlendi.

1 Ocak 2021 - 1 Mart 2021 tarihleri arasında başvuru kabul edilen yarışmaya Türkiye genelinden şairler “istiklal” konulu şiirleri ile yarışmaya müracaat etti. Yarışmaya 564 şiir ile katılan şairlerin şiirleri ilk olarak ön seçici kurul tarafından ilk elemeye tabi tutuldu. Elemeler sonucunda belirlenen şiirler asıl seçici kurulda yeniden değerlendirilerek dereceye giren eserler belirlendi.

Yarışmada birinciliği Bursa’dan Sevim Yakıcı’nın “Özgürlük Destanı” şiiri alırken ikinciliği Of Fen Lisesi Edebiyat Öğretmeni Yahya Özkök’ün “Ezelden Aşina” adlı şiiri, üçüncülüğü ise Erzurum’dan Yaşar Bayar’ın “Tâceddîn Dergâhı’nda Bâsübâdelmevt Muştusu” şiiri aldı. Kocaeli’nden katılan Ömriye Karataş’ın “Alduvak” adlı eseri de mansiyon ödülüne layık görüldü.
 

Yarışmanın ödülleri 12 Mart 2021 Cuma günü Balıkesir Kent Konseyi YouTube kanalından 15.00’da canlı yapılacak olan ‘Milli Şair Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı Paneli’nin ardından 16.30’da düzenlenencek “İstiklal Konulu Şiir Yarışması Ödül Töreni” ile sahiplerini bulacak.

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2021, 15:18

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yalçın soylu
Yalçın soylu - 3 yıl Önce

Yahya hocamı kutluyorum benim orta okulda Türkçe öğretmenimdi

HALİM
HALİM - 3 yıl Önce

Şiir nerde peki?

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24