Veli Akademisi ile 18 ilçede 5 bin 61 veliye seminer

Trabzon il milli Eğitim müdürlüğü tarafından 18 ilçede, 21 salonda ve 5 bin 61 veli ile "Ebeveyn Tutumlarının Çocuğun Gelişimdeki Etkileri" adlı seminer gerçekleştirildi.

Veli Akademisi ile 18 ilçede 5 bin 61 veliye seminer

Eğitimin en önemli sacayağı olan velilerin, öğrencilerin gelişim süreçlerine olumlu katkılarda bulunabilmeleri amacıyla Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaklaşık iki ay önce Trabzon Veli Akademisi kuruldu.

Veli Akademisinde verilecek eğitimlerin içerikleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 5 bin 300 veli ile yapılan anketler sonucunda, velilerin görüşleri doğrultusunda belirlendi.

Bu zamana kadar 2 çevrim içi ve 3 yüz yüze eğitim gerçekleştirildi. Çalışmaların da etkili olması nedeniyle velilerin Veli Akademisine ilgisi son derece yüksek oldu. Bu anlamda bugüne kadar yüz yüze, Zoom ve Youtube üzerinden toplam 3 bin 700 veli yapılan eğitimlere katıldı.

Velilerin eğitimlere gösterdiği ilginin artmasıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitimlerin eş zamanlı olarak tüm ilçelerde yapılmasını kararlaştırdı.

4 Nisan Pazartesi günü saat 13.30'da 18 ilçede, 21 salonda ve 5 bin 61 veli ile "Ebeveyn Tutumlarının Çocuğun Gelişimdeki Etkileri" adlı seminer gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, çevrim içi olarak gerçekleştirdi.

Of’ta Veli Akademisi programı Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulunda yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ve Şube Müdürü Hasan Tekke’nin de katıldığı programda İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu bir konuşma yaptı.

Müdür Kabahasanoğlu konuşmasında; “Değerli velilerimiz, sizler bizim eğitimde en önemli paydaşlarımızdansınız. Sizlerin ilgi alakası eğitimdeki başarımıza olumlu katkılar sunmaktadır. Sizlerin yavrularını bizler, değerli birer emanet olarak görüyor ve onların en iyi şekilde yetişmesine çalışıyoruz. Öğrencilerimizi sosyal, kültürel akademik olarak en iyi şekilde geleceğe hazırlıyoruz. Devletimizin imkânları ile okullarımızda Destekleme Yetiştirme Kursları açarak onları iyi bir lise ve üniversiteye yerleştirmeye çalışıyoruz. Of Rehberlik Araştırma Merkezimiz öğrenci ve velilerimize yönelik hizmetleri ülke çapında bir başarı yakaladı. RAM’da öğrencilere yönelik kişisel, mesleki ve eğitsel alanda hizmet vererek birçok sorunu çözerek ailelerin ve öğrencilerin eğitimlerine olumlu katkı sağlıyor. Rehberlik Araştırma Merkezi; öğrencilerin kendilerini tanıma, aile iletişimi, sınav kaygısı, yeteneklerini tanıma ve meslekleri yönlendirme, ergenlik sorunları ve başa çıkma yolları, oyun terapileri ile daha bir dizi sorunun çözümüne katkı sunuyor. Bunların yanında okullarımızda alanında uzamanlar tarafından verilen konferanslar, şiir dinletileri, tiyatro gösterileri, TÜBİTAK Bilim Şenlikleri ile sizlerin emaneti olan öğrencilerimizi hayata hazırlıyoruz. Sizlerin bu ilgi ve alakası devam ettikçe inşallah yeni başarılar sağlayacağız. Katılımlarınız nedeniyle teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Of Rehberlik Araştırma Merkezi Psikolojik Danışmanlarından Ebru İskender katılan velilere yönelik "Ebeveyn Tutumlarının Çocuğun Gelişimdeki Etkileri" konulu seminer sunumunu gerçekleştirdi. 135 velinin katıldığı programa 61. sırada katılım sağlayan Elif Koç adlı veliye İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu tarafından Doğan Cüceloğlu’nun “Var mısın?” kitabı takdim edildi.

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2022, 02:49

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24