Vekil adayları 10 Şubat’a kadar istifa edecek

Haziran ayında yapılacak olan 25.Dönem Milletvekili seçimlerinde Milletvekili adayı olacak olan kamu görevlileri ve seçilmişler, 10 Şubat’a kadar görevlerinden istifa edecekler.

Vekil adayları 10 Şubat’a kadar istifa edecek

Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’dan 7 Haziran 2015 milletvekili seçimlerinde aday olabilmek için kanun gereği görevinden çekilmesi veya ayrılması gerekenlerin, en geç 10 Şubat 2015 Salı günü mesai bitimine kadar görevden ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiği belirtildi.

 

Yüksek Seçim Kurulu, 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde aday olabilmek için kanun gereği çekilmesi ya da görevlerinden ayrılması gerekenlerin çekilme veya görevden ayrılma isteğinde bulunma tarihlerinin belirlenmesi amacıyla toplandı.

 

SON TARİH 10 ŞUBAT

2839 sayılı Kanun'un 18. Maddesinde; “Hâkimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu, Radyo Televizyon Üst Kurulu üyeleri, kamu kurumu ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, aday olmak isteyen belediye başkanları ve subaylar ile astsubaylar, aday olmak isteyen siyasî partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, genel ve ara seçimlerin başlangıcından bir ay önce seçimin yenilenmesine karar verilmesi halinde yenileme kararının ilanından başlayarak yedi gün içinde görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmadıkça adaylıklarını koyamazlar ve aday gösterilemezler” ifadesi yer almaktadır.

 

Bu madde uyarınca aday adayı olmak isteyen kamu çalışanları, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde aday olabilmeleri için istifa veya emeklilik yoluyla ayrılanlar arasında ayrım yapılmaksızın istifa veya emeklilik dilekçelerini öngörülen sürede vermiş olmaları gerekir.

 

Öngörülen tarihten sonra emeklilik veya istifa isteminde bulunanların 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak seçimde aday olmalarına kanunen imkan bulunmuyor.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24