Vali Ustaoğlu; 15 mahalleye ulaşımı sağladık

Sel felaketinin yaşandığı Ballıca’da incelemelerde bulunan Vali Ustaoğlu, ulaşıma kapanan 15 mahalleye ulaşımın sağlandığı 7 mahalle için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Vali Ustaoğlu; 15 mahalleye ulaşımı sağladık

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Of’ta yaşanan sel felaketinin ardından bölgede incelemelerde bulundu.

Dumlusu, Fındıkoba ve Ballıca mahallelerinde incelemelerde bulunan Vali Ustaoğlu, selde etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Selin en çok etkilediği Ballıca Mahallesi’nde de incelemelerde bulunan Vali Ustaoğlu, Of Havadis’e yaptığı açıklamada devletin kısa sürede yaraları saracağını ifade etti.

Dünden itibaren ilgili kurumların harekete geçerek afete uğrayan bölgelerde sıkıntı çeken vatandaşların yardımlarına koştuğunu aktaran Ustaoğlu, "Of'ta 22 mahallede yol kapanmıştı. Dünden itibaren yapılan koordinasyonla birlikte kapanan 22 mahallenin 15'inin yolları açıldı. 7 mahallede ise açma çalışmaları devam ediyor." diye konuştu.

Ustaoğlu, 22 mahallede elektrik kesintisinin yaşandığını da ifade ederek, yapılan çalışma sonrası 21 mahallenin elektriğe yeniden kavuştuğunu söyledi.

Bölgenin yoğun yağış aldığını belirten Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"Bu yağışla birlikte başta AFAD ekiplerimiz, Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ve belediyelerimizle vatandaşlarımızın tahliyelerini gerçekleştirdik. 234 vatandaşımız tahliye edildi. 68 haneyi ise boşalttık. Hepimizi derinden üzen, maalesef bir vatandaşımızı da kaybettik. 7 vatandaşımızda yaralanmıştı. Bu vatandaşlarımızında tedavileri yapıldı ve hastanelerden taburcu oldu. Onlarla ilgili herhangi bir sıkıntımız yok."

Sel felaketinin Hayrat ilçesini de etkilediğini anımsatan Ustaoğlu, "Hayrat'ta da 4 mahallemiz bu selden etkilendi. Yollar kapandı. O mahallelerinde yollarını açtık. Yine orada 3 haneyi boşalttık. Bu hanelerde ise 20 vatandaşımız etkilenmişti. Orada da 1 vatandaşımızda yaralanma söz konusuydu. Onunda tedavisi yapılarak taburcu edildi." dedi.

Vali Ustaoğlu, dünden bu yana ilgili kurumların ekipleri ile çok yoğun bir mesai harcayarak yaraların sarılması noktasında gayret gösterdiğine vurgu yaparak, Karayolları, DSİ, AFAD ve belediye ekiplerine teşekkür etti.

AFAD ekiplerinin hasar tespit çalışmalarına başladığını da aktaran Ustaoğlu, "İnşallah devletimiz yaraları bir an önce saracaktır." ifadesini kullandı.

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2020, 15:40

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
Durmuş Osmanlı
Durmuş Osmanlı - 4 yıl Önce

Devletluler önce geldikleri yolların Kimin olduğunu baksınlar. Osmanlı tapularını çıkarıp baksınlar. Dedelerimizin kazarak kendi mulklerinde yaptıkları yollara bari birşey yaparak sahip çıksınlar.
Sahi son devletlumuz nereye vali olmak isterler.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24