Vali Öz Kozadan Kelebeğe projesinin açılışına katıldı

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Of’ta bir dizi ziyaretlerde bulunarak Koza’dan Kelebeğe projesinin tanıtım toplantısına katıldı.

Vali Öz Kozadan Kelebeğe projesinin açılışına katıldı

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, beraberinde İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ve diğer katılımcılarla birlikte Of’ta bir dizi ziyarette bulundu.

 

Ziyaretlerin ardından Vali Öz ve berberindekiler Of Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Of Halk Eğitimi Merkezi, Of Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve Genç Aydınlar Derneği tarafından Kız Çocuklarının Okula Devam Oranını Artırılması amacıyla hazırlanan “Kozadan Kelebeğe” projesinin tanıtım toplantısına katıldı.

 

Of Belediyesi Sahilde Tesislerinde düzenlenen toplantıda proje hakkında bilgiler veren Proje Koordinatörü Ümit Öztürk, “Of’ta kız çocuklarının temel eğitime devam etmesi hususunda sıkıntılar yaşandığını belirleyerek bu projeyi hazırlamaya karar verdik. İlkokul, ortaokul ve lise seviyesinde 20 okul ziyaret ettik. Okula devam etme eğiliminde olmayan ve bırakma eğiliminde olan öğrencilerin tespiti yaptık. Yaklaşık iki yüz öğrenci ve ailelerine örgün eğitime devam etmesi için yönlendirme ve önleyici rehberlik hizmeti vermeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

 

Eğitimde Marka Şehir Of sloganı ve hedefiyle çalışmalar yürüttüklerini belirten Kaymakam Arslan yaptığı konuşmada; “Eğitimde Marka Şehir Of sloganı ve hedefiyle yürüttüğümüz çalışmalarımızda eğitimin kalitesini niteliğini her yıl bir adım daha öteye taşımak adına gayret sarf ediyoruz. Sizin talimatlarınız ve yönlendirmenizle proje esaslı çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bugün bu anlamda Avrupa Birliği Hibe desteği sayesinde yürüteceğimiz Kozadan Kelebeğe Projesi’nin açılışını gerçekleştiriyoruz. İlçemiz son yıllarda gerek eğitim alt yapı kalitesinin artırılması ve niteliğinin iyileştirilmesi yönünde gerek sosyal kültürel faaliyetler ve gerekse eğitimimizin niteliği yönünde artırılmasında önemli mesafeler kat etti. Bugün sınıf ortalaması itibariyle 18-19 rakamını yakalamış uluslararası standartlarda eğitim hizmetlerini verecek düzeyde temel alt yapıya sahip durumdayız. Bu ve benzeri projelerimizde de bu alt yapıyı daha nitelikli hale getirmeyi hedef edindik.  Bu başarılı çalışmayı yürüten kıymetli eğitim camiasındaki mesai arkadaşlarıma ben de sizlerin huzurun da şükranlarımı sunuyorum. Bu projenin ilçemize ve ülkemize hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

 

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ise yaptığı kısa selamlama konuşmasında “Bizim şiarımız insanı yaşat ki devlet yaşasın ve bir insanı kurtaran bütün insanları kurtarmış gibidir. Annelerimiz daha doğrusu kız evlatlarımızı daha sonra anne olacak evlatlarımızı, bacılarımızı, kardeşlerimizi iyi yetiştirmek zorundayız. Eğitim anne karnında başlıyor. Bu nedenle bu projede emeği geçen arkadaşlarımızı kutluyor, eğitim adına yapılması gereken ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Trabzon’un son yıllarda eğitim başarısının yükseldiğine dikkat çeken Vali Öz ise yaptığı konuşmada; “Türkiye genelinde Trabzon ili olarak yaklaşık oniki basamak öne geçerek yirmili sıralara geldik. Çok iyi derecede değiliz ancak oniki basamak yükselmek önemli bir başarıdır.  Bu yıl sonuçlarımız geçen yıla göre belli branşlarda Türkçe dışında dörder beşer puan daha yükselme kat ettik. Bu projelerle ve çalışmalarla bu başarının daha da yukarılara çıkacağına inanıyorum” dedi.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24