Uzungöl Tabiat Macera Parkı ihalesi yapıldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Doğu Karadeniz’in ve Türkiye’nin en önemli turizm noktalarından biri olan Uzungöl’de yapılması planlanan Tabiat Macera Parkının yapım ihalesi gerçekleştirildi.

Uzungöl Tabiat Macera Parkı ihalesi yapıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve uygulanacak olan Uzungöl Tabiat Macera Parkı’nın yapım ihalesine 9 firma katıldı. İhaleyi kazanan firmanın kesinleşmesi ile yapılacak yer teslimimin ardından projenin uygulanmasına başlanacak.

 

Yaklaşık 9200 m2'lik alanda planlanan Macera Parkı; yüksek ip parkuru, alçak ip parkuru, dev salıncak, tırmanma duvarları, surviver parkuru ve paintball alanı olmak üzere altı ana bölümden oluşuyor. Proje kapsamında ayrıca otopark, idari yönetim binası, kamelya, soyunma kabinleri, wc, malzeme teslim noktaları ve depolar olarak yer alıyor.

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Tabiat Macera Parkı’nın bölgedeki turizm çeşitliliğini arttıracağını ifade etti. Projenin doğayla bütünlük sağlayacak şekilde hazırlandığına dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu, “Yerli ve yabancı turistler ile halkımızın dinlenme, eğlenme ve sportif aktivitelerini gerçekleştirebilmelerine yönelik olarak planladığımız Tabiat Macera Parkı projesinin en önemli amacı bölgedeki turizm çeşitliliğini arttırmaktır. Bu önemli yatırım bölgedeki konaklama süresini uzatacak, tabiat parkımızın ve şehrimizin marka değerini yükseltecek, bölgeyi macera turizmi konusunda dünya çapında bir merkez haline getirecektir. Doğa sporları konusunda farkındalık oluşturacak, gelecek nesillere doğa sevgisi ve doğa sporlarını aşılayacak olan Macera Parkı istihdama da katkıda bulunacaktır” dedi.

 

Uygulama ihalesini kazanan firmanın kesinleşmesinden sonra yapım çalışmalarına başlanacağını vurgulayan Gümrükçüoğlu, “Yapılarda doğal mimariye uygun, çevreyle uyumlu ahşap ile çağdaş malzemeler bir arada kullanılacaktır. Planlama açısından doğanın siluetini bozmadan tek kat çözümlerle üretilmiştir. Doğayla bir bütün içinde tasarım ilkesi izlenmiştir. Şehrimizin marka değerine önemli katkılar sağlayacak olan Uzungöl Tabiat Macera Parkı Trabzon’umuza ve bölgemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24