Uygulamalı Özel Eğitim Kursu başarıyla tamamlandı

Of Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan “Ücretli Öğretmenlere Uygulamalı Özel Eğitim Kursu” nu başarıyla bitiren 16 öğretmen sertifikalarını aldı.

Uygulamalı Özel Eğitim Kursu başarıyla tamamlandı

Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak hizmetlerini yürüten Of Halk Eğitim Merkezi, yaygın eğitim çalışmalarına çeşitli eğitim projeleriyle devam ediyor.

 

Ücretli Öğretmelere yönelik olarak açılan 80 saatlik “Uygulamalı Özel Eğitim Kursu”’nu başarıyla bitiren 16 kursiyere sertifika verildi.

 

Üniversite mezunu olan, Öğretmenlik Formasyon Belgesi olan ve okullarda ücretli öğretmenlik yapan 20 adayın katıldığı kurs; Trabzon Rehberlik Araştırma Merkezi öğretmenlerinden Alican Barut ve Oğuzhan Baki tarafından verildi.

 

20 kursiyerin kayıt olduğu kurs sonunda 100 soru üzerinden yapılan sınavda 60 puan alan 16 kursiyer başarılı olarak sertifika almaya hak kazandı.

 

Of Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde açılan kursu ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu kursiyerlerle bir süre sohbet etti.

 

Kursiyerleri ve hocalarını tebrik eden Kabahasanoğlu; “Öncelikli olarak böyle anlamlı ve faydalı bir kursa katıldığınız için sizleri tebrik ediyorum. Hem kurs hakkında, hem kursu veren hocalarımızın kursun önem ve ciddiyeti konusundaki tutum ve davranışları nedeniyle de edindiğim bilgiler ile kurs çok verimli geçiyor. Bunun için de kurs hocalarımızın gayret ve çabalarını takdirle karşılıyor, onlara teşekkür ediyorum. Şükürler olsun ki devletimiz özel eğitime muhtaçlar konusunda çok duyarlı hale geldi. Şimdi devletimiz en ücra yerde bir öğrenci varsa da ona araç tahsis ediyor ve okullarında onlara eğitim veriyor. İşte bunlar sosyal devlet olmanın bir gereğidir. Eskiden engelli çocukları olan vatandaşlarımız engelli çocukların sanki kendi suçlarıymış gibi gizlerdi. Bunları kimse bilmesin, duymasın diye özel çaba sarf ederdi. Şimdi velilerimizde de bu manada bir bilinç oluştu. Çocuklarını artık eğitimden yararlanması talebinde bulunuyor. Bizler de onların taleplerini karşılamak ve onlara en iyi eğitimi vermenin gayretini gösteriyoruz. Bu kursa katılan sizler, kendi alanınızla birlikte bu kurs sayesinde iyi bir bilgi ve tecrübe kazandığınızı düşünüyorum. İnşallah hayatta edinmiş olduğunuz bu bilgi ve tecrübelerin faydasını görürsünüz. Ben tekrar siz değerli kursiyerlerimizi ve kurs hocalarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

 

Ziyarette Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Dunay da Müdür Kabahasanoğlu’na eşlik etti.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24