Ulusoy’dan Arsin Organize Sanayii’ne ziyaret

Ak Parti Aday Adayı Prof. Dr. Ahmet Ulusoy Trabzon-Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulunu Ziyaret etti.

Ulusoy’dan Arsin Organize Sanayii’ne ziyaret

Demokrasinin ruhuna uygun vekalet, Trabzon halkını temsil edeceklerin Trabzon’da yaşayan ve onlarla içli-dışlı olanların seçilmesiyle söz konusu olabilir.

   

Ulusoy ziyaretleri kapsamında Trabzon Arsin Organize Sanayi bölgesindeydi. Burada bölge müdürlüğüne geçen Prof. Dr. Ahmet Ulusoy başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

 

Önce kendini tanıtan Ulusoy daha sonra vekillik görevinin gerektirdiği özelliklerden bahsetti. Vekil seçilecek insanların iki temel özelliğe sahip olması gerektiğini hemen her platformda vurguladığını söyleyen Prof. Dr. Ahmet Ulusoy; bunlardan ilkinin yöre insanının ihtiyaçlarını ve önceliklerini bilen bunun için de Trabzon’da yaşamak ve toplumun farklı kesimleriyle diyalog içinde olmak gerekir. İkincisinin ise siyasal sürecin işleyişine hakim ve bu sürece katkı verebilecek kapasitede olan insanların aday olarak halkın huzuruna çıkarılması gerektiğini burada da vurguladı.

 

Türkiye’de sanayici olmanın zor bir iş olduğunu, ciddi özveri gerektirdiğini söyleyen Ulusoy, bölgenin düşük kapasiteyle çalıştığını bildiğini, talep sıkıntısı yaşadığını ve bu yapının yüksek birim maliyetlere neden olarak rekabet şansını zorladığını dile getirdi.

 

Trabzon’un ekonomik gelişmesi için formüle edilen 3 T’ye (Tarım, Turizm, Ticaret) sanayiyi de eklemek gerektiğini, bu gerekliliğin en açık kanıtının organize sanayideki 76 faal firmanın ürettiği ekonomik katma değer olduğunu (400 milyon dolar ihracat, 4.000 kişiye istihdam) belirtti. 

 

Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık 4000 kişinin istihdam edildiğini belirten Ulusoy, bir insanı istihdam etmek için kamu-özel ortalama (2014 rakamları ile) 430 bin liralık yatırım yapıldığını, bu yüzden sizin yaptığınız işin öneminin ve devlete-millete katkısının farkında olduğunu ve bunun bizleri mutlu ettiğini söyledi. Ulusoy “Bizlerin görevi, özveriyle çalışan, üreten işadamlarımıza destek olmaktır" diye ekledi.

 

DOKAP 2014-2018 eylen planına bakıldığında; Çevre Yolu Projesinin yer almadığını, 2018’e kadar demir yolu projesinin sadece etüdünün yapılacağını gördüklerini belirten Ahmet Ulusoy, oysa 2018’e kadar bizim çevre yolunu ve demir yolunu Trabzon’a getirmek için çaba sarf etmemiz gerektiğini vurguladı.

 

TAOSBOL Yönetim Kurulu Başkan Ahmet Alemdaroğlu ise Ulusoy’a hitaben şu sözleri söyledi ‘’Bizim arzumuz Trabzon’a faydalı olabilecek, liyakatli, bölgenin, sanayinin meselelerini bilen insanların vekil olmasıdır.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24