Türk Hava Kurumu’ndan çocuklara Maket Uçak kursu

Türk Hava Kurumu Of Şubesi tarafından Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan model uçak maketi yapımı kursu Oflu çocuklara ilham veriyor.

Türk Hava Kurumu’ndan çocuklara Maket Uçak kursu

Türk Hava Kurumu Of Şubesi, Of Halk Eğitim Merkezi ile iş birliği yaparak Model Maket Uçak Yapımı kursu açtı.

 

Of’ta ilk kez açılan kursla çocuklara, gençlere ve yetişkinlere havacılık bilgileri vermek, THK’yı tanıtmak ve özellikle de çocukların el becerilerini geliştirmesi amaçlanıyor.

 

Kurs hocalığını da üstlenen Türk Hava Kurumu Of Şubesi Saymanı Necla Ergenç, yaptığı açıklamada; “Türk Hava Kurumu 1925 yılında Atatürk’ün isteğiyle kurulmuştur. Türk gençlerine havacılığı tanıtmak, benimsetmek amacını taşıyan bir kurumdur. Of’ta ilk kez havacılık adına böyle bir kurs açıyoruz. 24 saatlik kursa 10 yaşını doldurmuş herkes başvuru yapabilir. Modelcilik aslında bir hobidir, hobiciliğin yanı sıra bu maketlerin yarışması düzenleniyor. Havacılığın temel kuralını öğretiyor. Bu sayede çocuklarımız el becerilerini geliştiriyor” ifadelerini kullandı.

 

Ergenç, talep olması durumunda kursların tekrar açılabileceğini, kursların okulların saatlerine ve öğrencilerin eğitim koşullarına göre düzenlenebileceğini de sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
baştürk
baştürk - 8 yıl Önce

güzel bır çalışma .ama hıç duyurusu yapılmadı sanırım.haberle resımlerın bağlantısını kurabılen varsa ızah edebılırmı.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24