Trafik için ilk adım atıldı PTT Kavşağı kapatıldı

Of’un en büyük sorunlarından biri olan trafik sorununun çözüme kavuşturulması için ilk adımı atan Of Belediyesi, PTT Kavşağını trafiğe kapatırken Of’un girişi olan PTT Sokak’ta da trafiği yeniden düzenliyor.

Trafik için ilk adım atıldı PTT Kavşağı kapatıldı

Of’un şehir merkezi trafiğinde yaşanan soruna çözüm üretmek isteyen Of Belediyesi ilk adımı atarak PTT Kavşağını trafiğe kapattı.

 

DENEME SÜRECİ BAŞARILI OLDU

Yaz yoğunluğunun yaşanmaya başlanmasının ardından trafiğin yoğun olduğu gün ve saatlerde

PTT Kavşağını kontrollü olarak ulaşıma kapatan Of Belediyesi, yapılan deneme sürecinin ardından bordur taşlarını örerek kavşağı tamamen ulaşıma kapattı.

 

Geçen hafta Of Kaymakam Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, emniyet, jandarma ve zabıta yetkilileri ile Of esnafıyla yapılan toplantıda da konu gündeme gelmiş, Başkan Sarıalioğlu yapılan deneme çalışmaları esnasında kavşağın ulaşıma kapatılmasının trafiği rahatlattığını ifade ederek kavşağı ulaşıma kapatacaklarını ifade etmişti.

 

Kavşağın ulaşıma kapatılmasının ardından Of Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Of’a giriş noktası olan PTT Sokak’ta da parke ve kaldırım çalışması başlatıldı.

 

Trafiği akışkan hale getirmek için başlatılan çalışmalar kapsamında PTT ve Alış veriş merkezleri önüne cep yapılarak inşaat tarafına da yaya kaldırımı yapıldı. Parke çalışmalarının devam ettiği PTT Sokak ulaşıma kapatılırken Trabzon istikametinden gelen araçlar, Belediye meydanından Of’a giriş yapıyor.

 

TRAFİK SORUNU YOK, RAHATLIK SORUNU VAR

Of’taki trafik sorununun çözüme kavuşturulabilmesi için başta sürücüler olmak üzere Of esnafı ve tüm Oflulara görev düştüğünü ifade eden Başkan Sarıalioğlu; “Her fırsatta dile getiriyoruz. Aslında Of’un trafik sorunu yok. Oflularımızın rahatlık sorunu var. Yaptığımız deneme sürecinde kavşağın trafiğe kapatılması, trafiği akışkan hale getirdi. Sürücü kardeşlerimizin kavşağı düzgün kullanmaması, kavşak içlerini park alanı olarak kullanması ve ters dönüşler yapması nedeni ile trafik kilitleniyordu. Aldığımız karar neticesinde kavşağı trafiğe kapattık. Bu karara hepimiz sahip çıkarsak bu sorunu aşarız. Çarşıbaşı mevkiinden Barbaros Caddesini ulanarak İrfanlı Mahallesi tarafına dönecek olan sürücülerimiz Çarşıbaşı Camii önünden dere istikametinde ilerleyerek Sanayi Caddesi’nden İrfanlı Mahallesine ulaşabilirler. Rize istikametine gitmek isteyen sürücüler de aynı güzergahı kullanarak İrfanlı Mahallesi’nden sahil yoluna bağlanabilirler” ifadelerini kullandı.

 

YAYA SAYISININ ARTMASI ESNAFA YARAYACAK

Kavşağın kapatılmasıyla Atatürk Bulvarı’nın yayalar için çok daha kullanışlı hale geleceğini ifade eden Başkan Sarıaloğlu; “Yayalarımızın daha geniş alanlara ulaşması esnafımız için de avantaj olacak. Araçla seyir halindeki vatandaşlarımızın yeme, içme ve alış veriş yapma şansı yok. Yaya vatandaşlarımız esnafımıza daha fazla katkı sağlayacaktır. Esnafımız ve sürücülerimiz biraz sabırlı olurlarsa bu uygulama ile Of Merkezde tıkanan trafik artık akışkan hale gelecek” dedi.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
baştürk
baştürk - 7 yıl Önce

trafik sorunumuz tarih oldu.sanırım diğer kavşaklarda da aynı sorunlar var.onlarada ayni şekilde mudahale edilirse daha ıyı sonuçlar alınabılır.

OF SORUN
OF SORUN - 7 yıl Önce

sayın editör mesajim çokmu zorunuza gittiki yayınlamadınız

Mesajınızın zorumuza gidecek bir tarafı yok... Facebook sayfamızda yaptığınız yorumdan çok daha ağır eleştirileri yayınlıyoruz. Neden mi?... Çünkü yorum yapanların isimleri belli. Ama sizin isminizi gizleyerek eleştiri yapmanızı doğru bulmadığımız için bu yorumu yayına vermedik... Oysa yorumunuzda sansürlenecek herhangi bir içerik bulamadık...

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24