Trabzonspor 6 hafta sonra galibiyeti hatırladı

Süper Lig'de son 6 maçını da kazanamayan ve zirve yarışından uzaklaşan Trabzonspor, deplasmanda karşılaştığı Alanyaspor'u 1-0 geriden geldiği maçta 2-1 mağlup edip derin bir nefes aldı.

Trabzonspor 6 hafta sonra galibiyeti hatırladı

Süper Lig'in 23. haftasında Alanyaspor ile Trabzonspor, Bahçeşehir Okulları Stadı'nda karşı karşıya geldiler.

 

Ev sahibi ekip maça hızlı başladı ve 8. dakikada Emre Akbaba'nın golüyle 1-0 öne geçti. Bu gol ilk 45 dakikanın da skorunu belirleyen gol oldu ve Alanyaspor soyunma odasına 1-0 önde girdi.

 

İkinci yarıda ise Trabzonspor oyuna ağırlığını koydu ve Burak Yılmaz başta olmak üzere birden fazla pozisyona girdi ama gol için 68. dakikayı bekledi.

 

68 dakikada oluşan karambolde Burak Yılmaz son dokunan isim oldu ve Trabzonspor maçta eşitliği yakalayan golü Burak Yılmaz ile bulurken asist ikinci yarıda oyuna dahil olan Dame N'Doye'dan geldi.

 

ONUR KIVRAK KALESİNDE DEVLEŞTİ
Bu dakikadan sonra Alanyaspor, Trabzonspor kalesinde çok ciddi ataklar yakaladı fakat bu kez de Trabzonspor'un kalecisi Onur Kıvrak sahneye çıktı ve kalesini gole kapattı.

 

Dakikalar 77'yi gösterirken Trabzonspor'un genç yıldızı Abdülkadir Ömür, Alanyaspor ağlarını sarstı ve takımını 1-0 geriden geldiği maçta 2-1 öne geçirdi.

 

Abdülkadir Ömür'ün bu golü, maçın skorunu belirleyen gol oldu ve Trabzonspor 6 hafta aradan sonra 3 puanla tanıştı.

 

Bu galibiyet ile birlikte puanını 36 yapan Trabzonspor, 6. sıraya yükseldi. Alanyaspor ise 15. sırada ve 21 puanda kaldı. Maçın son anlarında sarı kart gören Burak Yılmaz, cezalı duruma düştü.

 

Cezalı duruma düşen Burak Yılmaz, Beşiktaş derbisinde sahada olamayacak. Maçın son anlarında iki takım oyuncuları arasında bir gerginlik yaşandı. Yaşanan tartışma büyümeden önlendi ve herhangi bir sorun çıkmadı.

 

AYTEMİZ ALANYASPOR: 1 - TRABZONSPOR: 2
STAT:

Bahçeşehir Okulları
HAKEMLER:

 Serkan Çınar, Kemal Yılmaz, Süleyman Özay
AYTEMİZ ALANYASPOR:

Riou, Gassama, Tzavellas (Dk. 81 Mbilla), Welinton, Barış Başdaş, Villafanez, Sackey, Efecan Karaca, Junior Fernandes, Emre Akbaba, Douglas
TRABZONSPOR:

Onur Recep Kıvrak, Pereria, Novak, Durica, Kucka (Dk. 60 Yusuf Yazıcı), Okay Yokuşlu, Uğur Demirok, Sosa, Olcay Şahan (Dk. 46 N'doye), Abdülkadir Ömür (Dk. 90+4 Onazi), Burak Yılmaz 
GOLLER:

Dk. 8 Emre Akbaba (Aytemiz Alanyaspor), Dk. 68 Burak Yılmaz, Dk. 77 Abdülkadir Ömür (Trabzonspor)
SARI KARTLAR:

Dk. 14 Durica, Dk. 85 Sosa, Dk. 90+3 Onur Recep Kıvrak, Dk. 90+3 Burak Yılmaz (Trabzonspor), Dk. 25 Tzavellas, Dk. 55 Efecan Karaca, Dk. 69 Barış Başdaş, Dk. 72 Villafanez, Dk. 76 Douglas, Dk. 77 Sackey (Aytemiz Alanyaspor)

 

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
8. dakikada Aytemiz Alanyaspor golü buldu. Orta alandan Uğur Demirok'un geri pası kısa düşünce araya giren Emre Akbaba, topu kalecinin sağından ağlarla buluşturdu: 1-0
13. dakikada sağ kanattan kullanılan kornerde ceza alanında iyi yükselen Kucka, topu kafayla arkaya çıkardı. Burak Yılmaz'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak auta gitti.
25. dakikada sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Kucka, rakibinden sıyrılarak ceza sahası içine topu ortaladı. Douglas, meşin yuvarlağı kornere göndererek tehlikeyi önledi.
30. dakikada sağ kanattan gelişen Aytemiz Alanyaspor atağında, Emre Akbaba ceza sahası içine yerden meşin yuvarlağı gönderdi. Trabzonspor savunmasında Okay Yokuşlu son anda topa ayak koyarak, tehlikeyi önledi.

Maçın ilk yarısı Aytemiz Alanyaspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

 

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
65. dakikada Pereria'nın sağdan ceza alanına ortasında N'doye'nin kafa vuruşunda kaleci Riou topu kontrol etti.
68. dakikada Trabzonspor beraberlik golünü buldu. Yusuf Yazıcı'nın ceza sahasına gönderdiği top, rakip oyuncuya çarparak yükseklik kazandı. N'doye'nin dokunuşuyla meşin yuvarlağı önünde bulan Burak Yılmaz, topu ağlarla buluşturdu: 1-1
69. dakikada Emre Akbaba'nın şutunda Uğur Demirok'a çarpan top kornere çıktı.
75. dakikada Alanyaspor gole yaklaştı. Villafanez'in etkili şutunda meşin yuvarlak kaleci Onur Recep Kıvrak'dan sekti. Seken topu Trabzonspor defansı uzaklaştırdı.
77. dakikada Trabzonspor öne geçti. Ani gelişen Trabzonspor atağında N'doye'un pasında sağ kanatta topla buluşan Abdülkadir Ömür, düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 1-2

Karşılaşma, Trabzonspor'un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Maçın ardından Burak Yılmaz ve Gassama arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Teknik ekip ve futbolcuların araya girmesiyle tartışma büyümeden yatıştırıldı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24