Trabzon Emniyetinden Şehit Polis Necmi Çakır adına Z Kütüphane

5 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır’da Şehit edilen Oflu Özel Harekat Polis Memuru Necmi Çakır adına Of Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu’nda Z Kütüphane yaptırıldı.

Trabzon Emniyetinden Şehit Polis Necmi Çakır adına Z Kütüphane

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Of Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu’na Z Kütüphane yaptırıldı.

 

5 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde hain terör örgütü mensupları ile girdiği mücadelede Şehit düşen Oflu Özel Harekat Polis Memuru Necmi Çakır adına yaptırılan Kütüphane için açılış töreni düzenlendi.

 

Törene Trabzon İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Şehit Polis Memuru Necmi Çakır’ın babası Fahri Çakır ve annesi Nuriye Çakır, Daire Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Banka ve Fabrika Müdürleri, bir grup Özel Harekat Polisi, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı.

 

Bu projelerle çocukları suç ortamlarından uzak tutuyoruz

Törende konuşan Trabzon İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik; “Güvenlik özel ve önemli bir hizmet alanına girmektedir. Polisliğin temel görevi toplumda huzur ve güven ortamını tesis etmektir. Modern polislik anlayışında da vatandaşın destek ve yardımı alınmadan polisin başarılı olamayacağı açık ve kesindir. Bugünkü faaliyetimizin amacı, toplumda kendine güvenen, iletişimden korkmayan, hızlı öğrenme kabiliyeti olan, okuma alışkanlığı kazanmış, tarihi ve kültürel bilgi sahibi, araştırma yapabilen ve milli kimlikle aidiyet duygusu gelişmiş, bulunduğu topluma fayda sağlayacak nesillerin yetişmesidir. Yapmış olduğumuz bu ve bunun gibi projelerle çocuklarımızın suç ve suç ortamından uzak kalmalarını sağlayarak onları kendileri için daha verimli alanlara yönlendirmektir. Yapılan bu çalışma ile çocuk ve gençlerimizi kitap ve kütüphane ile buluşturup, aynı zamanda kahraman şehidimiz Özel Harekat Polisi Necmi Çakır’ın isminin yaşatılmasını sağlamış olmaktayız. Aziz şehidimizi bu vesileyle saygıyla yad ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından planlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konan Zenginleştirilmiş Kütüphaneler; Zeka oyunları, okuma ve dinleme materyallerinin bir arada bulunduğu sesli ve elektronik kitaplar gibi alternatif okuma seçeneklerinden öğrencilerin faydalanabileceği, taşınabilir raflarıyla, ahşap ve kumaş malzemelerle kaplanmış duvarlarıyla, çocuklarda okuma alışkanlığı ve zevki uyandıran, onları kütüphaneye çekecek mekanlar şeklinde tasarlanmaktadır.

 

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı tarafından da bu standartlara göre oluşturulan Z Kütüphanelere Aziz Şehitlerimizin isimleri verilmektedir.

 

Şehit Polis Necmi Çakır adına yapılan Z Kütüphane’nin açılış kurdelesini Müdür Çevik, Kaymakam Fırat, Başkan Sarıalioğlu ve Şehit Çakır’ın Babası Fahri Çakır ile Annesi Nuriye Çakır birlikte kestiler.  

 

Açılışın ardından Z Kütüphanede öğrencilerle sohbet eden Müdür Çevik ve beraberindekiler öğrencilerle satranç oynadılar. 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24