Terör kurbanı Nusrettin ve Zeynep'in adları Of’ta yaşayacak

13 Mart’ta Ankara’da yaşanan terör saldırısında hayatlarını kaybeden Hukuk Fakültesi öğrencileri Nusrettin Can Çalkınsın ile Zeynep Başak Gülsoy’un adları Of’ta bir parka verilecek.

Ankara’da yaşanan terör saldırısında hayatlarını kaybeden Hukuk Fakültesi öğrencileri Nusrettin Can Çalkınsın ile Zeynep Başak Gülsoy’un adları Of’ta yaşayacak.

 

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu AA Muhabirine yaptığı açıklamada Ankara’daki patlamada hayatlarını kaybeden ve ailelerinin de onayıyla yan yana defnedilen Nusrettin Can ile Zeynep Başak’ın adlarını Belediye Meclisi kararıyla Of Sahil’de bir parka verileceğini açıkladı.

 

Ülkemizin çok zor süreçlerden geçtiğini ifade eden Başkan Sarıalioğlu; “Ülkemizin güneyinde Suriye’de, Irak’ta, Mısır’da Filistin’de Cezayir’de Fas’ta yapılanlar hala aklımızda. Oralarda menfur saldırılarda şehit olan bütün din kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Tabi burada oynanan oyunlar ülkemizin içine sıçratılarak bin yıllardır bu medeniyet coğrafyasında kardeş kardeşe yaşamış bu ülkenin çekirdeğini oluşturmuş Türk adını almış ve Müslümanlıkla da özdeşleşmiş olan bu toplum dünyada her türlü haksızlığın ve adaletsizliğin önüne geçecek iradeyi ortaya koymuş bir toplumdur. Bu unsurlar 101 yıl önce Çanakkale’de bunun örneğini tüm dünyaya göstermiştir. Çanakkale’yi geçemeyen malum çevreler çanak antenlerle bu toplumun nüvesini, ahlaki yapısını ve manevi değerlerini çökertmeye çalışıyorlar. Bir zamanlar Ermenileri kullandıkları gibi bu gün Kürt kardeşlerimizi kullanmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

 

Terörün her türlüsünü ve destek veren her kesimi lanetlediklerini belirten Başkan Sarıalioğlu; “Ankara’da 13 Mart’ta meydana gelen hain saldırıda hayatlarını kaybeden Nusrettin Can ile Zeynep Başak, ailelerinin de onayıyla yan yana defnedildiler. Birbirlerini çok seviyorlardı. Okullarını bitirip yuvalarını kurmayı planlıyorlardı. Ama olmadı. Rabbim rahmet eylesin. Anne ve babalarına sabır versin. Biz hem teröre hem de onların anısını yaşatma adına ilçemiz sahilindeki belediyemiz tarafından yaptırılan bir parka Nusrettin Can Çalkınsın ve Zeynep Başak Gülsoy adını vererek onların adını yaşatmayı düşünüyoruz. Bu vesile ile Of’tan tüm dünyaya teröre hayır diye haykırmış olacağız” ifadelerini kullandı. 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24