Teleferikten düşen Ali Vapurcu 25 gün sonra bulundu

19 Nisan günü akşam saatlerinde evine geçmek için oğlu ile birlikte bindiği teleferikten İyidere Deresine düşen Ali Vapurcu (46)’nun cansız bedeni 25 gün sonra bulundu.

Teleferikten düşen Ali Vapurcu 25 gün sonra bulundu
19 Nisan günü akşam saatlerinde evine geçmek için oğlu ile birlikte bindiği teleferikten İyidere Deresine düşen Ali Vapurcu (46)’nun cansız bedeni 25 gün sonra bulundu.

 

Olayın ardından başlatılan arama çalışmalarını 25 gündür aralıksız sürdüren Trabzon İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri bu sabah saatlerinde Ali Vapurcu’nun cansız bedenine ulaştılar.

 

Olay yerinden yaklaşık 3 km aşağıda kayalıkların arasına sıkışmış olarak bulunan Vapurcu’nun cansız bedeni, olay yerine gelen Rize Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından bulunduğu yerden çıkartılarak ailesine teslim edildi.

Vapurcu'nun cenazesi yarın (14 Mayıs Pazartesi) öğle namazını müteakip Çaykara ilçesi Çambaşı Köyü'nde toprağa verilecek.


24 gündür aramalar devam ediyordu

19 Nisan günü akşam saatlerinde meydana gelen olayda Ali Vapurcu oğlu 11 yaşındaki Ahmet ile birlikte Rize-İkizdere yolu üzerinde bulunan briket atölyesinden derenin karşı tarafında bulunan evine teleferikle geçmek isterken dereye düşerek kaybolmuştu.

Sivil Savunma ve Trabzon İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından dere yatağında ve Karadeniz sahilinde aramaların 25 gündür devam ediyordu. Bir kaç gün önce Vapurcu ailesi arama ekiplerinin aramalarını tamamlamasını istemişti. Ancak Of Kaymakamı Tuncay Sonel, aramaların hafta sonuna kadar devam etmesini istemesi ile ekipler aramalarına devam etmişti.

Kaymakam Sonel'den Teşekür
Of Kaymakamı Tuncay Sonel yaptığı açıklamada 23 gün önce meydana gelen olayda 11 yaşındaki Ahmet'i dereye düşmek üzere iken kurtardıklarını hatırlatarak "Ahmet'imizi kurtarmamıza sevinmiştik ancak babası Ali Vapurcu dereye düşerek kaybolmuştu. Aramalara her gün devam ettik ve öğle üzeri derede Ali kardesimizin cansız bedenine ulastik. Ailesine sabır, merhuma yüce mevlamdan rahmet diliyorum. Jandarmamıza, polisimize, afet acil durum müdürlüğü ekiplerimize, saglık ekibimize, Pınaraltı Köçyü Muhtarımıza ve aramalara katılarak yardımcı olan tüm ekibimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24