Sudan'daki FETÖ okullarını Oflu Ömer Alçep teslim aldı

Sudan'ın Nyala eyaletinde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait okul, Türkiye Maarif Vakfı Koordinatörü Ömer Alçep tarafından teslim alındı.

Sudan'daki FETÖ okullarını Oflu Ömer Alçep teslim aldı

Sudan'da bulunan Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait okullar, Türkiye Maarif Vakfı Koordinatörü Ömer Alçep tarafından teslim alındı.

 

HARTUM’DA 5 OKUL DEVREDİLMİŞTİ

Sudan hükümeti, Mayıs ayı içerisinde Hartum’da yer alan 5 okul ve 2 yurdun TMV’ye devretmişti. Nyala eyaletinde bulunan okul da düzenlenen protokolle TMV’ye devredildi.

 

Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Hartum Ofisi'nde gerçekleşen devir teslim programında, Türk ve Sudanlı yetkililer hazır bulundu.

 

TMV Sudan Direktörü Oflu hemşerimiz Ömer Alçep ve Güney Darfur Milli Eğitim Bakanlığı Genel Müdürü El-Hadi Abdurrahman Ebker Abdullah, okulun devir teslimine ilişkin anlaşma metnini imzaladı.

 

NYALA’DA BİR OKUL DEVREDİLDİ

Anlaşmaya göre, Nyala’daki biri okul toplam 3 binanın işletmesi, bundan sonra TMV tarafından gerçekleştirilecek. Nyala'daki okulun teslimi ile Sudan’da FETÖ’ye ait okul ve öğrenci yurdu kalmadı.

 

ALÇEP; GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ

Nyala’daki Türkiye Maarif Vakfı (TMV) okulunda 140 öğrencinin eğitime başladığını kaydeden Alçep, "Onlar artık Türkiye’ye emanet. Hartum’da olduğu gibi Nyala’da da eğitim kalitemizi en yükseğe çekmek için gece gündüz çalışacağız” dedi.

 

FETÖ konusunda duyarlı davranan Sudanlı yetkililere teşekkür eden Alçep, “Türkçe öğrenmek isteyenlerin oranı bir hayli fazla. Türkiye Maarif Vakfı, bu talepleri karşılıksız bırakmayacak ve Türkçe derslerine önem verecek.” diye konuştu.

 

Alçep, eğitime devam edilen okulda görevlendirilen bir Türk müdür ile 16 öğretmenin görev yaptığını belirtti.

 

Genel Müdür Ebker Abdullah ise Sudan halkının her daim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında yer aldığını vurgulayarak, "Bizim gözümüz artık arkada değil, çocuklarımıza en güzel eğitimin verileceğinden eminiz" ifadelerini kullandı.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
kemal yıldız
kemal yıldız - 7 yıl Önce

Dünyaya ümmet bilincini kavrayan nesiller yetiştirmesi temennisiyle ülkemize hayırlı olsun.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24