Sporun birleştirici gücünü ön plana çıkarmalıyız

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Trabzonspor-Çaykur Rizespor maçında yapılan olumsuz tezahüratların iki kardeş şehrin dostluğuna zarar verici söylemler olduğunu söyledi.

Sporun birleştirici gücünü ön plana çıkarmalıyız

Süper Lig'in 11. haftasında oynanan Trabzonspor-Çaykur Rizespor maçında bazı taraftarların "Rize kümeye" şeklinde yapmış olduğu tezahüratlar, Trabzon'un önde gelen isimlerinin tepkisine neden oldu. Yapılan olumsuz tezahüratlarla ilgili Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu da açıklamalarda bulundu.

Başkan Sarıalioğlu yaptığı açıklamada iki şehrin dost olduğunu söyleyerek; "Trabzonspor-Çaykur Rizespor maçında bir grup taraftarın yapmış olduğu olumsuz tezahüratlar bizi derinden üzmüştür. Rize ve Trabzon aynı kültürü ve iklimi paylaşan iki komşu şehirdir. Futbolda rekabet olabilir ama belli bir saygı çerçevesinde bu rekabeti sürdürmeliyiz. Geçmişte bu iki güzide kulübümüz arasında çok güzel dostluklar yaşanmıştır. İki şehrimizinde hassasiyetleri aynıdır. Dün akşam yaşanan bu olumsuz davranışlar münferit olaylardır. Bu Trabzon insanının ortak düşüncesi değildir. Bizim iki şehrin insanları olarak amacımız bu dostluğu geliştirmek olmalıdır. Bu tarz söylemler bize yakışmaz. Karadeniz'in bu iki güzel komşu şehrinin centilmenlikle ön plana çıkması gerekir. Bundan sonraki süreçte her iki takım taraftarlarımızın da bu tarz söylemlerden uzak durması gerekir. Sporun ayrıştırıcı değil birleştirici paydasında buluşmamız gerekir" dedi.

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2021, 02:55

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24