Soylu; Kasım’ın 20’sine kadar bizi seyredin

AK Parti Hayrat İlçe Kongresinde konuşan Bakan Soylu; "Kasım'ın 20'sine kadar bizi seyredin. Kasım'ın 20'sine kadar dağ, taş, tepe bırakmadan bu PKK'nın canına okumaya devam edeceğiz" dedi.

Soylu; Kasım’ın 20’sine kadar bizi seyredin

AK Parti Hayrat İlçe Başkanlığının 6. Olağan Kongresi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora, İl Başkanı Haydar Revi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İlçe Belediye Başkanları, İlçe Başkanları ve partililerin katılımıyla yapıldı.

 

Kongrede konuşan Bakan Soylu; CHP Milletvekilinin niçin konuştuğunu ben size izah edeyim. Amerika'da senatoda bundan çok kısa süre önce bir tartışma oldu Türkiye ile ilgili. 'Acaba Türkiye'ye silah versek mi vermesek mi? Acaba Türkiye'ye yardım etsek mi etmesek mi?' Yani silah konusunda, yoksa bize yardım ettikleri yok. Bir takım istediğimiz silahları versinler mi vermesinler mi? Hemen oradan buradakinin mandalına bastılar, silahlı insansız hava araçlarımızla ve insansız hava araçlarımızla bizim güya insan hakları ihlalleri yaptığımızı buradan kendi adamlarına söylettirdiler. Amerika’dan talimat, burada CHP milletvekilinden ses. Kandil'den talimat, burada CHP milletvekilinden ses." diye konuştu.

 

CHP Grup Başkanvekilinin kendisine "İçişleri Bakanı açıklasın, sivillere zarar geldi mi gelmedi mi söyleyebilir mi?" sorusunu yönelttiğini hatırlatan Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"Hey, Ankara'dan İstanbul'a kilometrelerce yol yürüdünüz, bu devletin polisi, jandarması, güvenlik görevlileri yanınızdan kılınıza bir tek fiske gelmesin diye ayrılmadı. Biz görev yapıyoruz, biz görevimizi milletin verdiğini hangi anlayışla yaptığımızı biliyoruz. Güneydoğu'ya bugün gittiğimiz zaman vatandaşla temas kurabiliyorsak, vatandaşın gönlünde olabiliyorsak orada milletle beraber olabiliyorsak, senin gibi Ankara’dan HDP sözcülerinin sözcülüğünü yapmıyorsak bunun bir tek sebebi var; Biz vicdanlı iş yaparız, senin gibi 'adalet' diye sokaklarda yürüyüp, adaletsizlikle iş yapmak yerine adaletin ve hakkaniyetin orada ne olduğunu gösterebilecek bir anlayışı ortaya koyuyoruz. Bizim güvenlik güçlerimiz bugüne kadar oradaki bir tek vatandaşımıza halel getirmemiştir, bunu burada net söylüyorum, getirmeyecektir de bizim işimiz teröristledir.

 

Ben cevap veriyorum, hadi kalk cevap ver. Bana göre cevap verme, başka bir şey teklif ediyorum, al genel başkanını Hakkari'ye git ama bir otel odasına sıkışma, korkma, ürkme. Türkiye senin bildiğin Türkiye değil, Yüksekova'ya da Şemdinli'ye de git, istediğin her tarafa gidebilirsin. Şırnak'a git, Beytüşşebap'a git, istediğin her tarafa istediğin her şekilde gidebilirsin ama PKK'nın ağzıyla bize konuşma, bir terör örgütünün ağzıyla bize konuşma. PKK'nın sözcüsü olan HDP’lilerin ağzıyla bize konuşma, onlar itibarlarını kaybettiler, görüyoruz parklarda ne duruma düştüklerini, itibar bulamıyorlar. CHP üzerinden itibar kazanmaya çalışıyorlar. CHP'nin seçmenine söylüyorum, bir milletvekiliniz Türkiye'nin PKK ile savaşta olduğunu söylüyor ve bu milletvekili konusunda CHP tek bir adım atmadı. PKK devlet mi de Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak onla savaşta olacağız. Bir terör örgütüdür, bu kadar net ve açıktır. 

 

Ağırlarına gidiyor niye biz İsrail'den insansız hava uçağı alırken iyiydi değil mi? Ama kendi evlatlarımız yaptığı zaman milli araçlarımızı, milli insansız hava araçlarımızı yaptığı zaman onlara çamur atmak, mücadeleyi tökezletebilmek için yalanlarla, iftiralarla beraber Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni terörle mücadelemizi karalamaya çalışıyorlar. Evet bana inanmıyorsunuz ama PKK'nın sözcülerine inanıyorsunuz. Peki PKK’nın orada Hakkari'de Oğul köyü kırsalında çeşme etrafında yakalanan ve ifadesinde ismini de veriyorum, tutuklandılar dün akşam Musa Tarhan. Ey CHP’nin avukat milletvekili sana sesleniyorum; Yalanlarla bu milleti kandırdığınız aldattığınız, kendi tabanınızı kandırdığınız aldattığınız yeter. Adam ifadesinde net bir şekilde söylüyor. 'Biz polisi şehit eden oradaki teröristlerle beraber oturduk, o esnada insansız hava araçları geldi o teröristleri orada imha ettiler.' Bu kadar basit. Ne işiniz var teröristlerle, ne işiniz var benim polisimi şehit eden teröristlerle?"

"PKK'nın canına okumaya devam edeceğiz"

 

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'nin terörle mücadelesinin kesinlikle akamete uğratılamayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

 

"Bizim bu mücadelemizi kesinlikle ve kesinlikle akamete uğratamayacaklar. 4 gündür şu ana kadar 50 teröristi bizim evlatlarımız etkisiz hale getirdi. Eylül ayı başından itibaren yepyeni bir süreç başlattık. Onlar PKK'ya zaman kazandırmaya çalışıyorlar. Kasım'ın 20'sine kadar bizi seyredin. Kasım'ın 20'sine kadar dağ, taş, tepe bırakmadan bu PKK’nın canına okumaya devam edeceğiz. İster CHP sahip çıksın, ister Amerika sahip çıksın, ister Almanya sahip çıksın, ister vakıfları sahip çıksın onlara bu kış eğer o dağları, tepeleri, taşları, mağaraları dar etmezsek göreceksiniz. Biz hangi stratejiyi ortaya koyduğumuzu görüyoruz."

 

'Toplam 260 teröri̇st etki̇si̇z hale geti̇ri̇lmi̇şti̇r'

Soylu,  terör örgütlerinin siyasi sahadaki borazanlarıyla da uğraştıklarını ifade etti.

PKK'ya yapılan operasyonlardan bu milletin evlatlarının, askerin, polisin, jandarmanın verdiği mücadeleden rahatsız olanlarla da uğraştıklarını vurgulayan Bakan Soylu, "Bizim evlatlarımızın, bizim mühendislerimizin yaptığı insansız hava araçlarından, Altay tankından, Atak helikopterlerinden, o Atak helikopterlerinin ne iş gördüğünü bilseniz, Allah razı olsun yapandan, imar edenden." diye konuştu.

 

"Adam milletvekili" ifadesini kullanan Soylu, şöyle devam etti:

"Terörle mücadeleden rahatsız oluyor. Terörle mücadelede insansız hava araçlarıyla elde edilen başarıdan rahatsız oluyor, iftiralar atıyor. 2 gün önce de biraz önce anlattığım konuyu dile getirdim. Bugün de sizlerle bir bilgi daha paylaşmak isterim. 1 Ocak ve 31 Ağustos 2017 tarihleri arasında Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından bu hava araçlarıyla yapılan keşi̇f ve gözetlemeler neticesinde toplam 260 terörist etkisiz hale getirilmiştir ve bunların 55 tanesi bizzat jandarmamızın silahlı insansız hava aracıyla vurulmuştur. 126 tane de sığınak ve barınak bulunmuştur, içinden çıkan bombanın, silahın neredeyse haddi hesabı yok."

 

Süleyman Soylu, insansız hava uçağı ve insansız keşif uçaklarının önemine değinerek, şunları ifade etti:

"Bütün bu i̇nsansız hava uçağı ve i̇nsansız keşi̇f uçağı desteği i̇le yapılan operasyonlarda, bakın bu da önemli, Türkiye'nin bunu duymasını istiyorum, bakınız biz gece, gündüz, sabah hiç fark etmiyor, gece saat 03'te, 04'te otururuz karargaha, teröristi görürüz, onu orada etkisiz hale getirebilmek için evlatlarımız orada uğraşırlar. Bakın insansız hava araçlarıyla yapmış olduğumuz operasyonlarda, bunu bütün Türkiye duysun istiyorum, hiçbirinde şehit vermedik, hiçbirinde yaralımız olmadı. Bunların derdi o. Hiçbirinde şehit vermedik, hiçbirinde Allahımıza şükürler olsun yaralımız olmadı."

 

Bu hava araçları sayesinde teröristlerin hareket kabiliyetinin azaltıldığını vurgulayan Soylu, "Bunların ara sıra telsiz konuşmalarını falan dinliyoruz. Bunlar o insansız hava araçlarından korkuyorlar ki o kadar korkuyorlar. 'Aman görünmeyim, 2-3 kişiden fazla olmayım. Öyle saklanın, böyle saklanın' diye birbirine sürekli telkinde buluyorlar. Ama ne çare bizim evlatlarımız onları tepeliyorlar." şeklinde konuştu.

 

Soylu, yaptığı konuşmada, AK Parti'nin Türkiye'yi dolu dizgin şekilde yarınlara götürdüğünü belirterek, "Bizi terörle terbiye etmek istediler. Gün oldu bizi ekonomi ile terbiye etmek istediler, gün oldu bizi Gezi ile terbiye etmek istediler, gün oldu bizi 17-25 Aralık hadiseleri ile terbiye etmek istediler." ifadesini kullandı.

 

AK Parti'nin 15 yıldır yaptığı hizmetleri anlattığını vurgulayan Bakan Soylu, "Çünkü AK Parti 15 yıldır, sadece bu ülkeyi kalkındırmakla değil, bu ülkeyi adı konulmamış bir esaret altına almak isteyenlerle de uğraşmaktadır. Sadece küresel rakiplerle değil, sadece PKK, para ve silah verenlerle değil. Sadece o kıblesini şaşırmış, o meczubu ülkesinde saraylarda yaşatanlarla değil, sadece PKK'lı teröristlere ülkelerinde oturum hakkı verenlerle değil, sadece DEAŞ gibi taşeron örgütlerle değil, aynı zamanda içimizdeki hainlerle de uğraşmaktadır. FETÖ ile uğraşmaktadır. DHKP-C ile uğraşmaktadır." diye konuştu.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24