Soylu, İçişleri Bakanı olarak ilk kez Of’ta hemşerileriyle buluştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Of Çarşıbaşı Camii’nde kıldığı Cuma Namazının ardından düzenlediği mitingde 16 Nisan’a yapılacak referandumu anlattı. Of’un yoğun ilgisi Bakan Soylu’ya moral verdi.

Soylu, İçişleri Bakanı olarak ilk kez Of’ta hemşerileriyle buluştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Of’ta düzenlenen mitingle hemşerileriyle buluştu.

 

Saat 11 sularında Of girişinde Soğukpınar Mahallesi’nde Of’un idari yönetimi, partililer ve vatandaşlar tarafından karşılanan Soylu, Cuma Namazını Of Çarşıbaşı Büyük Camii’nde kıldı.

 

Namaz sonrası cami içerisinde vatandaşlarla tokalaşan ve sohbet eden Bakan Soylu; Namazın ardından Ömerağa Bulvarı girişinde kurulan platformda Meydnında çıkışı önümüzdeki r Nisan’da yapılacak olan referanduma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 

15 Temmuz’daki direnişin devamı 16 Nisan’dadır

15 Temmuz’daki direnişin devamının 16 Nisan olduğunu ifade eden Soylu; “Bu güzel ilçe, memleketimizin bu güzel beldesi ülkemiz için ne zaman bir imtihana tabii tutulsa hep doğrudan, hep güzelden ve hep iyiden yana olmuştur. Önemli bir yolculuğa çıkıyoruz, önemli yolculuğumuz memleketimizin vereceği bir karala alakalıdır. Bu karar; hedeflerimize ulaşma kararıdır, memleketimizi zillete düşürmek isteyenlere karşı yıllardan beri reylerinizle ve oylarınızla günü geldiğinde çıplak ellerle beraber 15 Temmuz darbesini yapanlara karşı “Hayır, biz bu ülkeyi size vermeyeceğiz, bu ülkeyi istila ettirmeyeceğiz“ demenin kararıdır. 15 Temmuz’daki direnişin devamı 16 Nisan’dadır” diye konuştu.

 

Doğulu vatandaşlarımız bizi PKK’dan kurtar diye yalvardı

Doğuda vatandaşların kendilerini PKK’dan kurtarması için yalvardıklarını ifade eden Bakan Soylu; “Kolumuza sarıldılar. Bizi PKK’nın elinden kurtar diye bize yalvardılar. Biz de onları kurtarmaya ant içtik, yemin ettik. Buradan Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum; bu ülkeyi bölmelerine müsaade etmeyin, PKK sempatizanlarına müsaade etmeyin.

Buldukları her fırsatta ülkemizi kaosa, karmaşaya sürüklediler bunu siz oylarınız ve reylerinizle düzelttiniz. Ayakta dimdik durarak düzelttiniz. Ayağımıza çelme takmak isteyenleri, bizi 2023, 2053, 2071 hedeflerinden ayırmak isteyenlerin hepsini biz bu asil milletle aşarız” ifadelerini kullandı.

 

Bizi 50 yıl geriye götürürler

“27 Nisan’ı yaptılar geri durmadık, gezi olaylarını yaptılar yılmadık” diyen Soylu; “Onların bize yaptığı her kötülüğe biz yaptığımız yatırımlarla tepki koyduk;  yılmadığımızı, vazgeçmeyeceğimizi böyle gösterdik. Milletimize itimat ettik ve milletimize güvendik. Eğer Türkiye bu önünün kesilme senaryolarını aşabilecekse bu eski sistemle olamaz. Çünkü; bizi zayıf yakalarlarsa tam 50 yıl geriye gönderecekler. Biz bunun farkındayız onun için bizim yeni sistemi oluşturabilmek, yeni sistemi ortaya koyabilmek, anahtarın milletle olduğu, milletin sahibi olduğu yepyeni bir sistemi hep beraber inşaa etmek zorundayız. Karar milletimizindir” dedi.

 

 

 

Allah’ın ipine sımsıkı sarılmayı kendimize yol edindik

“Milletimize yanlış yol göstermekten Allah’a sığınırız” diyen Bakan Soylu; “Bu sistemle beraber Türkiye hedeflerine kavuşacaktır. Biz size hiç yanlış yapma durumunda olamayız, biz sizi yanlış bir şeye yönlendirme durumunda olamayız, size sıkıntılı bir yol gösteremeyiz. Biz bu dünyayı bir imtihan dünyası olarak görüyoruz. Biz Allah’ın ipine sımsıkı sarılmayı kendimize bir yol edinmişiz. Onun ötesinde başka bir çizgi bizim hiçbir zaman çizgimiz değildir. Milletimize yanlış yol göstermekten Allah’a sığınırız” ifadelerini kullandı.

 

Referandum sonrasında hizmetler hızlanacak

Bakan Soylu konuşmasını; “Hiç merak etmeyin; referandumun sonrasında bu ülke öyle adımlar atacak ki hem zenginleşecek, hem özgürleşecek, hem demokrasisi daha da yükselecek, hem de bize bir şekilde çeşitli yaftalar yapıştırmaya çalışanlara karşı dimdik ayakta duracak” sözleriyle tamamladı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24